Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Noua maternitate din Drobeta Turnu Severin, deschisă după 26 de ani de la începerea lucrărilor

Noua maternitate din Drobeta Turnu Severin, deschisă după 26 de ani de la începerea lucrărilor

Un articol de: - 29 Oct 2014, 18:10
Noua maternitate din Drobeta Turnu Severin, deschisă după 26 de ani de la începerea lucrărilor Eveniment

Noua maternitate din Drobeta Turnu Severin, a cărei construcție a început în 1988 și a costat 60 milioane lei, va fi deschisă joi, informează Mediafax.

Managerul Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, Marinică Stoian, a anunţat, miercuri, într-o conferință de presă, că joi dimineaţă personalul medical va începe lucrul în noua maternitate şi tot atunci vor putea fi internate şi primele femei, după ce unitatea a fost dotată cu mobilier şi aparatură.

Clădirea Blocului Materno-Infantil, a cărei construcţie a început în anul 1988, este în administrarea Consiliului Judeţean Mehedinţi, iar lucrările au costat 60 de milioane de lei, din bugetul CJ, precum și dintr-un credit bancar.

”Este vorba despre o investiţie de peste 60 de milioane de lei care s-a derulat de-a lungul anilor. În ultimii doi ani a fost o investiţie de zece milioane de lei şi se plăteşte o rată lunară de peste 500.000 lei pentru un credit de la BRD luat în urmă cu mai mulţi ani, care a fost insuficient pentru terminarea maternității”, a declarat preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

Creditul contractat în anul 2010 are o perioadă de rambursare de zece ani.

De-a lungul timpului, noua maternitate din Drobeta Turnu Severin a fost subiect de campanie electorală la aproape toate alegerile.


Citeşte mai multe despre:   Stiri Drobeta Turnu Severin