Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Noul ambasador al SUA în România vine sâmbătă la București: Adrian Zuckerman, diplomat cu origini românești, va fi primit de ministrul Bogdan Aurescu la sediul MAE

Noul ambasador al SUA în România vine sâmbătă la București: Adrian Zuckerman, diplomat cu origini românești, va fi primit de ministrul Bogdan Aurescu la sediul MAE

Un articol de: Redacția B1.ro - 13 Dec 2019, 20:28
Eveniment

Adrian Zuckerman, noul ambasador al SUA în România, va fi primit, sâmbătă, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, de ministrul Bogdan Aurescu, într-o primă vizită de la preluarea mandatului. Evenimentul va avea loc la ora 15:00.

Înainte să fie confirmat de Senatul SUA în această funcție, pe durata audierilor din Comisia americană pentru relaţii externe, Adrian Zuckerman a declarat că România trebuie să ducă mai departe lupta anticorupţie. Diplomatul a mai subliniat că aceasta și independenţa justiţiei sunt vitale pentru prosperitatea şi securitatea pe termen lung, informează news.ro.

„România trebuie să continue să lupte împotriva coirupţiei, să creeze un climat favorabil investiţiilor, să investească în infrastructură, sănătate şi educaţie şi să întărească administraţia publică. (...) Dacă voi fi confimat în funcţie, voi sprijini eforturile anticorupţie din România. Lupta anticorupşie şi independţa sistemului judiciar sunt vitale pentru prosperitatea şi securitatea României pe termen lung”, a afirmat Zuckerman la audieri.

Vizibil emoţionat, el a povestit despre momentul plecării sale din România, pe când avea doar 10 ani, și a recunoscut că scrie și vorbește fluent românește, iar despre momentul 22 decembrie 1989 a afirmat că este o zi pe care şi-a dorit-o, dar pe care nu credea să o trăiască.

Citeşte mai multe despre:   Adrian Zuckerman
 
Loading...