Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Noul coronavirus lovește din plin Cirque du Soleil. După 36 de ani de spectacole, celebra trupă intră în faliment

Noul coronavirus lovește din plin Cirque du Soleil. După 36 de ani de spectacole, celebra trupă intră în faliment

Un articol de: Andrei Ștefan - 30 Iun 2020, 10:34
Noul coronavirus lovește din plin Cirque du Soleil. După 36 de ani de spectacole, celebra trupă intră în faliment Eveniment

Cea mai mare companie de circ contemporan din lume, Cirque du Soleil, care a încântat milioane de oameni prin spectacolele sale, a depus cererea de faliment, după 36 de ani de activitate.

Compania, fondată în 1984, a menționat “închiderea forțată a spectacolului ca urmare a pandemiei COVID-19”, citează CNN.

„Cu zero venituri de la închiderea forțată a spectacolelor noastre, cauzată de pandemia de coronavirus, managementul a luat decizia care să protejeze viitorul companiei”, a declarat Daniel Lamarre, președinte al Cirque du Soleil Entertainment Group.

Din cauza crizei generate de pandemia de COVID-19, Cirque du Soleil a acumulat datorii de aproape un miliard de dolari, greu de recuperat în contextul actual, când reluarea spectacolelor este pusă sub semnul întrebării.

Mai mult, aproximativ 3.500 de angajați au fost concediați.

Cu toate acestea, compania a solicitat protecția creditorilor, până va elabora un plan de reluare a activității sale.

 

Criza generată de COVID-19, asemănată cu Marea Criză din 1929


 

Peste un miliard de angajați din toată lumea riscă să le fie redus salariul sau să își piardă locul de muncă din cauza crizei generate de noul coronavirus, apreciază Organizația Internațională a Muncii.Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO)

Directoarea generală a Fondului Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georghieva, este de părere că pandemia va avea "cele mai grave consecinţe economice de după Marea Depresiune din 1929”, scrie Reuters.

De asemenea, experta FMI susține că peste 170- de țări vor experimenta o recesiune fără precedent din cauza pandemiei de COVID-19 și a incertitudinii privind durata acestei crize, iar o recuperare “parțială” a efectelor economice negative s-ar putea realiza anul viitor, în cel mai bun scenariu.

 

Aproape jumătate din populaţia SUA nu are loc de muncă, din cauza epidemiei de coronavirus

 

Potrivit Biroului de Statistică a Muncii, rata de ocupare a forței de muncă a ajuns în luna mai la 52,8%, restul fiind americani fără serviciu. Cu aproape 2,6 milioane de infectări și peste 126.000 de decese, SUA reprezintă țara cea mai afectată de pandemia de COVID-19, informează CNBC.

Experții economici de la Fondul Monetar Internațional (FMI) prognozează o criză financiară extrem de gravă, din cauza epidemiei de Covid-19. Se estimează că va fi cea mai gravă recesiune de la Marea Depresiune din anii ‘30. PIB-ul SUA, cea mai mare economie a lumii, ar urma să scadă cu 8%, față de 5,9% estimat în aprilie. Relansarea din 2021 va fi mai puțin susținută (+4,5%).

Citeşte mai multe despre:   Cirque du Soleil