Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Noul Ministru al Educației a explicat ce va face în cazul dosarului de plagiat al lui Victor Ponta

Noul Ministru al Educației a explicat ce va face în cazul dosarului de plagiat al lui Victor Ponta

Un articol de: - 08 Iul 2016, 14:40
Noul Ministru al Educației a explicat ce va face în cazul dosarului de plagiat al lui Victor Ponta Foto: ziarullumina.ro Eveniment

Mircea Dumitru, noul Ministru al Educației, a declarat că a primit confirmarea de la Minister că CNADTCU a decis să-i retragă titlul de doctor lui Victor Ponta. Acesta a explicat că fostul premier are la dispoziție zece zile să conteste hotărârea și, dacă nu va face acest lucru, va semna ordinul de retragere a titlului său de doctor. Pe de altă parte, dacă Victor Ponta va depune contestația, teza de doctorat va fi reanalizată de CNATDCU, proces ce ar putea dura între 30 și 45 de zile.

”Am primit o adresă din partea Ministerului Educației, transmisă în calitate de rector. Am transmis CNADTCU solicitarea Universității Bucureşti de retragere a titlului și adresa primită acum de la Ministerul Educației ne confirmă că votul din CNADTCU e acela de a retrage a titlului de doctor al lui Victor Ponta. Din punct de vedere procedural, are la dispoziție zece zile pentru a depune o contestaţie. Din 7 iulie are dreptul să facă contestație timp de 10 zile. Dacă va fi făcută, CNADTCU trebuie să evalueze contestaţia. În funcție de aceste verdict, cu avizul Direcției juridice a Ministerului, ministrul în funcţie, adică eu, voi semna ordinul prin care se revocă titlul”, a explicat Mircea Dumitru, potrivit Digi24.

De altfel, în timpul mandatului său de rector al Universității din București, Mircea Dumitru a constatat plagiatul premierului de la acea vreme, Victor Ponta. După ce Dacian Cioloș a anunțat că îl va remania pe Adrian Curaj și că Mircea Dumitru este propunerea lui pentru Ministerul Educației, fostul premier Victor Ponta l-a acuzat pe Mircea Dumitru că a tradus cărți în limba română dintr-o limbă pe care nu o cunoaște, respectiv limba germană.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   doctorat,   plagiat