Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment “Nu am plagiat”. Oprea: Voi contesta decizia CNATDCU şi, dacă se menţine decizia, voi cere Justiţiei să facă lumină

“Nu am plagiat”. Oprea: Voi contesta decizia CNATDCU şi, dacă se menţine decizia, voi cere Justiţiei să facă lumină

Un articol de: - 01 Aug 2016, 14:08
“Nu am plagiat”. Oprea: Voi contesta decizia CNATDCU şi, dacă se menţine decizia, voi cere Justiţiei să facă lumină Eveniment

Gabriel Oprea contestă concluzia la care a ajuns Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, conform căreia fostul ministru a plagiat în teza sa de doctorat.

Oprea afirmă că a respectat toate normele academice în vigoare în anul 2000, atunci când a susținut teza, și anunță că se va adresa justiției pentru a face lumini în acest caz.

În 2000 am scris o lucrare de doctorat, respectând toate normele academice și legale în vigoare la momentul respectiv. Nici îndrumătorul meu de doctorat, nici comisia care a decis acordarea titlului, nici Universitatea București, nimeni nu a avut ceva de obiectat la lucrarea respectivă. Repet, este vorba de anul 2000, când nu eram in politica, nu eram nici ministru, nici membru de partid, nici prefect și nici nu mă gândeam că voi urma un astfel de drum.

Astăzi, la mai bine de 15 ani de când am susținut teza de doctorat, CNATDCU spune că aș fi plagiat în lucrarea respectivă. Nu știu dacă cei care au luat această decizie au verificat cu atenție care erau normele în vigoare acum 15 ani. La fel, nu știu dacă lucrarea a fost evaluată după normele și standardele de acum (diferite de cele din 2000) sau după standardele de atunci, pe care le-am respectat. Știu însă că anul trecut, Consiliului Național de Etică a spus în mod oficial că ”suspiciunile de plagiat nu se confirmă” în cazul meu.

Avem așadar o instituție care mi-a acordat titlul, o structură abilitată legal care a constatat că lucrarea nu a fost un plagiat și astăzi, o Comisie care spune cu totul altceva. Vi se pare normal? Nici mie. Tocmai din acest motiv, voi cere Comisiei, Ministerului și tuturor instituțiilor care pot lămuri această situație să clarifice contradicția. În acest sens, voi utiliza toate mijloacele legale pe care le am la dispoziție ca cetatean. Prin urmare, voi contesta decizia CNATDCU și, dacă decizia va rămâne aceeași, voi cere Justiției să facă lumină și sunt convins că instanța îmi va da dreptate”, a scris Oprea pe Facebook.

Comisia de experţi din cadrul CNATDCU a votat în unanimitate, pe 26 iulie, că Oprea a plagiat. Și Consiliul general al CNATDCU a stabilit același lucru și a decis să propună retragerea titulului de doctor al acestuia, decizia urmând să ajungă pe masa Ministrului Educației.

Gabriel Oprea are la dispoziție zece zile pentru a contesta acest verdict. În cazul în care nu depune nicio contestație sau o face, dar aceasta este respinsă, Consiliul va propune Ministrului Educației să-i retragă lui Oprea titlul de doctor. În cazul în care contestația va fi acceptată, lucrarea de doctorat a acestuia va fi reanalizată și se va da o nouă decizie, care o poate confirma sau infirma pe aceasta. (Detalii AICI)Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Citeşte mai multe despre:   Gabriel Oprea,   doctorat,   plagiat