Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nu avem nici acum, după 25 de ani de pseudo-democraţie, pe cine să votăm: "Dacă vrem oameni noi, ce-i de îngropat chiar trebuie să meargă la groapă"

Nu avem nici acum, după 25 de ani de pseudo-democraţie, pe cine să votăm: "Dacă vrem oameni noi, ce-i de îngropat chiar trebuie să meargă la groapă"

Un articol de: - 28 Aug 2015, 17:39
Nu avem nici acum, după 25 de ani de pseudo-democraţie, pe cine să votăm: "Dacă vrem oameni noi, ce-i de îngropat chiar trebuie să meargă la groapă" Eveniment

“Nu moare PSD, nu vă mai grăbiţi să-i cântaţi prohodul”, îi îndeamnă jurnalista Ramona Strungariu pe criticii social-democraților. Liviu Dragnea, deși condamnat în Dosarul Referendumul, este în plină ascensiune, primari din PSD încă au priză la public, iar glasul Opoziției este destul de stins.

“Dar nu asta e problema. Greu de crezut, dar adevărat, nu aceasta e cea mai mare problemă cu care se confruntă România în momentul de faţă, oricât de dureros şi de descurajant ar suna. După 25 de ani de pseudo-post-comunism, vă vine să credeţi, sau nu, lucrurile stau, de fapt, în felul acesta: oameni ca Oprea şi Tăriceanu sunt în prime-time. Partidele lor au a ajuns, într-un interval de timp incredibil de scurt, speranţa de guvernare; forţa motrice capabilă să redreseze coaliţii care vor continua în aceeaşi logică a PSD, asigurându-i posteritatea: blatul, furtul, lipsa de transparenţă, minciuna. Şi mai tragic, toate aceste lucruri se întâmplă sub oblăduirea PNL, o structură scindată, frecvent contradictorie în declaraţii şi luări de poziţie, care în ultima vreme pare curtată de Antena 3 şi alţi campioni ai libertăţii de exprimare. Ce înseamnă noul PNL? Cine sunt oamenii noi? Unde au început legăturile între ceea ce se doreşte o alternativă puternică şi transparentă la guvernare şi ceea ce a reprezentat, în mod constant, o placă turnantă a dezinformării, manipulării mediatice şi lipsei de profesionalism?”, scrie jurnalista într-un articol pentru Gândul.

Legea cu privire la alegerile locale în care primarii vor fi votaţi din primul tur este un exemplu. Lipsa totală de interes cu care a fost tratată în Parlament problema votului prin corespondenţă este un alt exemplu. Salariile demnitarilor şi pensiile speciale și rocadele pe care le fac parlamentarii de pe un post pe altul, eventual mai bine plătit, sunt alte exemple.

“Nu, nu vă minţiţi şi nu vă pregătiţi pentru marşuri triste, cu iz funerar, pentru că PSD nu moare. Felul în care continuă să se întâmple lucrurile nu poate însemna decât că cearşafurile lor zdrenţuite vor flutura la nesfârşit peste culpa comună de a-i fi votat, pe ei şi pe cei asemenea lor, la un moment dat. Peste indiferenţa cu care i-am tolerat. Peste ce ne pregătim să alegem, pentru că nu avem nici acum de unde, după 25 de ani de pseudo-democraţie. Pentru că nu se poate alege între un nasture fără palton şi un hoit reciclat. Dacă vrem oameni noi, ce-i de îngropat chiar trebuie să meargă la groapă, iar paltonul trebuie tricotat, de la zero, bucată cu bucată”, conchide Ramona Strungariu.

 

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   Opozitie