Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment "Nu e bine, domnu’ Dragnea! Nu e bineeeee…". Foste PREZENTATOARE TV atacă decizia Guvernului PSD (FOTO)

"Nu e bine, domnu’ Dragnea! Nu e bineeeee…". Foste PREZENTATOARE TV atacă decizia Guvernului PSD (FOTO)

Un articol de: - 08 Mai 2017, 15:33
Eveniment

Decizia Guvernului PSD de a plafona indemnizația pentru creșterea copilului a stârnit nemulțumire.

Executivul se gândește că ar fi oportună plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului la un nivel cuprins între 5.000 – 10.000 lei.

Reacții publice vehemente au avut și Ionela Năstase, fostă prezentatoare la RTV, și Simona Gherghe de la Antena 1, televiziuni de casă ale PSD.

"Cât a trecut de la votarea legii care le asigura mamelor 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni? Un an? Nici măcar! Nu uitați, domnilor guvernanți, că și PSD a votat atunci!

Acum, în disperarea de a face rost de cât mai mulți bani ca să-și acopere promisiunile electorale, guvernanții iau în calcul să taie din banii pe care îi primesc femeile cu venituri mai mari atunci când aduc pe lume un copil", scrie Ionela pe blogul personal.

Totodată, acesta îi adresează lui Dragnea o serie de întrebări cu privire la programul de guvernare și includerea acestei măsuri pe lista Executivului.

1. Unde scrie în programul de guvernare al PSD-ALDE că se vor plafona indemnizațiile pentru mame?

2. Când noi plătim taxe mari, de ce nu plafonați?! Nu de alta, dar unele dintre noi dăm la stat mai mult decât majoritatea.

3. Cum încurajați natalitatea în țara asta? Știm cu toții că e o problemă majoră. Mai țineți minte care a fost argumentul care a stat la baza deplafonării? Vă amintesc eu: tocmai creşterea natalităţii!

4. Cât de mult recuperați la buget dacă privați de banii meritați câteva mămici? Cât de multe femei cu venituri peste medie devin anual mame? Există vreun studiu care să arate ce înseamnă plafonarea şi ce înseamnă lăsarea indemnizaţiei aşa cum este ea acum?!

5. Care este ponderea indemnizațiilor minime, câte sunt medii și câte maxime?

6. Credeți că decizia de a naște un copil stă în această indemnizție?!

De asemenea, jurnalista îi amintește lui Drgnea de o declarație a sa, în care sîi critica pe tehnocrați că vor să taie din indemnizațiile mamelor.

Nu este prima vedetă tv care se sesizează cu privire la această decizie a PSD-iștilor. Viitoarea mămică Simona Gherghe a făcut câteva declarații dure în legătură cu decizia Guvernului de a plafona indemnizația pentru creșterea copilului. (Detalii AICI)

„Mi se pare că se creează o discriminare între salariați. Toți plătim impozite. La impozite nu zice nimeni că dacă depășim o anumită cotă se plafonează. Problema nu este suma la care se plafonează, ci pragul. E o chestiune de principiu. Guvernul Cioloș a vrut să facă aceeași prostie și președintele PSD, Liviu Dragnea, a condamnat acea intenție. Aș vrea să-l rog pe domnul Dragnea să-mi arate acum în programul de guvernare implementat unde scrie în acest program de guvernare că urmează să fie plafonată această indemnizație de creștere a copilului. Eu înțeleg că Guvernul e disperat să găsească soluții de creștere a veniturilor și nu de scădere, dar dacă le scazi să nu o facă totuși de la copii”, a declarat Simona Gherghe.

 

Citeşte mai multe despre:   copil