Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nu toți judecătorii sunt ”domni cu pantofi albaștri”: Un om al legii a trimis jandarmii pe urmele unor copii de șase ani, cerând ca aceștia să fie aduși în instanță pentru a fi confruntați cu femeile care i-au maltratat

Nu toți judecătorii sunt ”domni cu pantofi albaștri”: Un om al legii a trimis jandarmii pe urmele unor copii de șase ani, cerând ca aceștia să fie aduși în instanță pentru a fi confruntați cu femeile care i-au maltratat

Un articol de: - 14 Iul 2016, 14:53
Nu toți judecătorii sunt ”domni cu pantofi albaștri”: Un om al legii a trimis jandarmii pe urmele unor copii de șase ani, cerând ca aceștia să fie aduși în instanță pentru a fi confruntați cu femeile care i-au maltratat Foto: suceavanews.ro Eveniment

Părinții mai multor copii care au fost maltratați de educatoarele și îngrijtoarele de la o grădiniță particulară din Constanța sunt de-a dreptul revoltați, după ce un judecător a cerut ca micuții să fie adus în instanță cu jandarmii pentru a da declarații în dosarul în care sunt cercetate angajatele grădiniței, informează Adevărul.

Judecătorul Bogdan Alexandru Arhip a emis un mandat de aducere pe numele copiilor cu vârste cuprinse între 6-8 ani. Jandarmii au fost obligați să pună în aplicare mandatul, în caz contrar riscând o amendă de 1.000 lei. Astfel, copii trebuiau să se prezinte în instanță pentru a fi confruntați cu femeile care i-au maltratat în urmă cu doi ani. Mai mult, judecătorul a dispus ca minorii să fie audiați chiar în sala de judecată, nicidecum în vreo încăpere separată, cum ar fi camera de consiliu, în ciuda nemulțimirilor părinților.

De altfel, părinții s-au opus ca micuții să fie duși la Judectorie de către jandarmi şi s-au prezentat ei în instanţă, la termenul care a avut loc marți, 12 iulie.

„I-am promis copilului meu că nu va mai vedea niciodată acele persoane, iar eu să-l las să ajungă iar faţă-n faţă cu ele? Muncim din greu cu psihologii să ştergem traumele provocate de acele fiinţe, iar judecătorul ne râde în nas şi ne spune că va aduce copiii în instanţă fără părinţi şi îi va pune de faţă cu agresoarele. Ce judecător e ăsta, cum să avem încredere în actul de justiţie, când el ignoră toate opiniile oficiale ale psihologilor - de la Protecţia Copilului, din instanţă, care spun că audierea copiilor în sala de judecată este traumatizantă şi nerecomandabilă? Evident că dacă va trebui să aducem copiii, jandarmii nu vor avea cagule, noi vom însoţi copiii, dar audierea trebuie să se facă într-o încăpere separată, nu să dea copiii ochii cu agresoarele care i-au terorizat“, a declarat unul dintre părinți.

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în acets caz. Astfel, vor fi făcute verficări cu privire la activitatea, conduita şi respectarea obligaţiilor profesionale de către judecătorul Bogdan Alexandru Arhip.

Mai multe angajate ale grădiniței private din Constanța sunt judecate pentru purtare abuzivă și complicitate la purtare abuzivă.

Copiii au fost introduşi în programe de consiliere psihologică şi de psihoterapie, după ce specialiştii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa au stabilit că aceștia au fost supuşi abuzurilor repetate, căpătând simptomele unor copii cu modificări în comportament, agresaţi fizic şi emoţional.

Cazul judecătorului din Constanța vine la doar câteva zile după ce opinia publică a fost impresionată de modul în care și-a făcut meseria o judecătoare din Blaj, cunoscută acum drept ”doamna cu pantofi albaștri”. Camelia Folea a sensibilizat o țară întreagă prin modul în care a soluționat cazul unui minor pentru custodia căruia se luptau părinții săi. (Detalii AICI)

 Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

Citeşte mai multe despre:   Stiri Constanta,   judecator,   copii,   jandarmi