Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Numărul de posturi din învăţământul preuniversitar, suplimentat cu 750: Decizia, luată în ședința de Guvern de joi

Numărul de posturi din învăţământul preuniversitar, suplimentat cu 750: Decizia, luată în ședința de Guvern de joi

Un articol de: Elena Stanciu - 09 Oct 2020, 00:06
Numărul de posturi din învăţământul preuniversitar, suplimentat cu 750: Decizia, luată în ședința de Guvern de joi Eveniment

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, suplimentarea cu 750 a numărului de posturi din unitățile de învăţământ preuniversitar de stat, anunță Ministerul Educației printr-un comunicat de presă. Astfel, în total, schema de personal din învățământul preuniversitar în acest an școlar a fost suplimentată cu 1.250 de posturi.

 

Guvernul a decis suplimentarea cu 750 a posturilor din învățământul preuniversitar

 

"Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi, 8 octombrie, suplimentarea cu 750 de posturi a necesarului pentru personalul din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. Decizia este complementară celei adoptate la începutul anului şcolar 2020-2021, potrivit căreia numărul de posturi necesare pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţii în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat a fost, iniţial, suplimentat cu 500. În total, schema de personal în sistemul de învăţământ preuniversitar în acest an şcolar a fost suplimentată cu 1.250 de posturi", se arată în comunicatul Ministerului Educației.

În aceste condiții, numărul total de posturi din învățământul preuniversitar de stat, fiind incluse aici și cele din învățământul special, din centrele județene de resurse și asistență educațională/Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională, este de 286.710 posturi.

Reprezetanții Ministerului Educației mai precizează că decizia suplimentării numărului de posturi a fost luată cu scopul de ”a asigura dreptul la educaţie al elevilor, în contextul în care noul an şcolar a început în condiţiile prevăzute de starea de alertă. Mai exact, organizarea activităţilor didactice pe durata stării de alertă presupune dispunerea unor măsuri stricte de igienă şi distanţare socială, fapt care determină micşorarea efectivului de elevi la clasă şi creşterea numărului de clase, implicit a numărului de posturi”.

 

378 de școli, incluse în Scenariul 3: Cursurile au loc exclusiv online 

 

Potrivit datelor actualizate privind scenariile în funcție de care se desfășoară cursurile în unitățile de învățământ preuniversitar din România, în acest moment, în 378 de școli din țară elevii învață exclusiv online.Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Concret, 12.307 unități de învățământ sunt incluse în Scenariul 1, care preuspune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

În Scenariul 2 sunt încadrate 4.971 de unități de învățământ. Acest scenariu implică participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Iar în Scenariul 3, în care toți preșcolarii și elevii participă la activități/lecții online sunt incluse 378 de unități de învățământ.

 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Educatiei