Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Numărul mic de liceeni care au reușit să ia bacalaureatul aduce falimentul universităților particulare

Numărul mic de liceeni care au reușit să ia bacalaureatul aduce falimentul universităților particulare

Un articol de: - 03 Sep 2015, 16:57
Numărul mic de liceeni care au reușit să ia bacalaureatul aduce falimentul universităților particulare Foto: universitatea-cantemir.ro Eveniment

Numărul mic al absolvenților de liceu care au reușit să obțină diploma de Bacalaureat desființează universitățile particulare. Cânva afaceri de succes, acestea nu mai au candidați, iar unele dintre ele și-au anunțat falimentul sau au renunțat la mai multe specializări, scrie incont.ro.

Spre exemplu, la Brașov, Universitatea Creștină “Dimitrie Cantemir” nu a mai făcut înscrieri în acest an. Și pentru că numărul mic de studenți nu mai acoperă cheltuielile universității, directorul centrului academic le-a prezentat clienților săi trei opțiuni: să le măreasca taxa anuală, să se mute la învățământ la distanță sau să se transfere la București.

Evident, studenții nu sunt de acord și spun că în contractul semnat pe 3 ani de zile nu este prevăzută o asemenea clauză.

O altă universitate cu probleme este “Alma Mater” din Sibiu. Din 21 de specializări au rămas doar trei, iar din 5000 de studenți mai sunt doar 500. Astfel, laboratoarele dotate cu aparatură de milioane de lei stau acum degeaba.

La această situație, spune rectorul universității, au contribuit și taxele tot mai mici cerute în învățămânul de stat.

Anul trecut, guvernul a decis închiderea mai multor universități private și lichidarea a peste 100 programe de studii care nu îndeplineau criteriile de acreditare.


Citeşte mai multe despre:   studenti,   invatamant,   faliment