Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Numărul toaletelor publice din București a crescut în ultimii doi ani cu 155% și totuși acestea sunt insuficiente (FOTO)

Numărul toaletelor publice din București a crescut în ultimii doi ani cu 155% și totuși acestea sunt insuficiente (FOTO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 10 Iul 2020, 11:41
Numărul toaletelor publice din București a crescut în ultimii doi ani cu 155% și totuși acestea sunt insuficiente (FOTO) Foto: InfoCons Eveniment

Numărul toaletelor publice existente în București este insuficient raportat la numărul populației, deși a crescut cu 155% față de anul 2018. Potrivit InfoCons - Asociaţia Naţională de Protecţia Consumatorilor, anul acesta exista 562 de toalete publice în Capitală, cu 342 mai multe ca acum doi ani.

 

 

 

În Bucuresti, numărul toaletelor publice a crescut cu 155% față de anul 2018

 

 

 

Cele 562 de toalete publice care există în acest moment pe raza Bucureștiului se află în subordinea Primăriiloe de Sector, Primăriei Municipiului București sau a Administrației lacuri, parcuri și agrement.

procentaj toalete publice in BucurestiAndreea Esca, noi mărturii despre coronavirus: ADEVĂRUL pe care publicul îl aştepta de mult  

Dintre acestea, 31,8%, adică 179 de toalete publice, se află în Sectorul 1. La polul opus, cele mai puține toalete publice se găsesc în Sectorul 5, doar 5,1% (29 de toalete).

InfoCons mai precizează că toate toaletele publice din Sectorul 2, 76 la număr, se află în administrarea Primăriei Municipiului București – Direcția Utilități Publice.

În Sectorul 3 sunt 85 de toalete publice, în Sectorul 4 sunt 13, iar în Sectorul 6, doar 56 de toalete publice.

Distributia toaletelor publice pe sectoare, in Bucuresti, in 2020

Totodată, în comunicatul InfoCons - Asociaţia Naţională de Protecţia Consumatorilor se mai arată că 73.3% din totalul toaletelor existente în Municipiul București se află în administrarea altor instituții decât a Primăriilor de sector, respectiv :

Astfel, 64.7 % sunt în administrarea Primăriei Municipiului București (procent raportat la 73.3 % din toalete), iar 8.54 % în administrarea Administrației lacuri, parcuri și agrement București.

Toaletele publice detinute de Primaria Municipiului Bucuresti

 

 

 

Tipuri de toalete publice existente în București

 

 

Cele mai multe toalete publice existente în Capitală sunt ecologice – 71,4%. Mai sunt toalete autonome – 24,2%, toalete tip clădire – 2,5% și containere sanitare – 1,9%.

De asemenea, Sectorul 1 stă cel mai bine la acest capitol, urmat de Sectorul 4 și Sectorul 3.

Patru tipuri de toalete publice in Bucuresti

Comparativ cu anul 2018, conform studiului realizat de InfoCons, din punct de vedere al tipurilor de toalete, în anul 2020 toalete de tip ecologic reprezintă 71.4 % din totalul toaletelor versus anul 2018 când acestea reprezentau 80% din total numericului de toalete.

Situatia toaletelor ecologice pe Sectoare - anul 2018 vs anul 2020

De asemenea, anul acesta toalete de tip automate reprezintă 24.2 % din totalul toaletelor versus anul 2018 când acestea reprezentau 20% din total numericului de toalete.

Situatie toalete automate in Capitala, anul 2018 comparativ cu anul 2020

Sorin Mierlea, președinte InfoCons,a declarat că “ toaletele publice într-o capitală europeană sunt insuficiente atât pentru cei care locuiesc aici cât și pentru cei care tranzitează capitala. Normalitate pentru multe țări euorpene însă nu și pentru România. Accesul la toalete publice ar trebui să fie prioritar pentru autorități și să acorde mai multă atenție acestor servicii. Fiind o capitală europeană tranzitată de mulți turiști, aceștia trebuie să aibă aceleași beneficii ca în proprile țări. “

Citeşte mai multe despre:   toalete,   Primaria Municipiului Bucuresti,   InfoCons,   Protectia Consumatorului