Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nume mari, la căpătâiul Reginei Ana: Sicriul Majestății Sale, la Castelul Peleș (VIDEO)

Nume mari, la căpătâiul Reginei Ana: Sicriul Majestății Sale, la Castelul Peleș (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 10 Aug 2016, 09:21
Nume mari, la căpătâiul Reginei Ana: Sicriul Majestății Sale, la Castelul Peleș (VIDEO) Eveniment

 

Zeci de oficialități își iau rămas bun de la Regina Ana, miercuri. sicriul cu trupul neînsuflețit al Majestății Sale este depus la Sinaia până în această seară, când va pleca spre Palatul Regal din București.

UPDATE: Patriarhul Daniel și alți oficiali ai Bisericii Ortodoxe Române au venit și ei la Castelul Peleș pentru a aduce un ultim omagiu Reginei Ana, informează B1 TV.

Patriarhul Daniel a adus un ultim omagiu Reginei Ana

UPDATE: Premierul Cioloş, vicepremierii Dîncu şi Borc şi alţi membri ai Guvernului au depus coroane de flori la Castelul Peleş

Premierul Cioloş, vicepremierii Dîncu şi Borc şi alţi membri ai Guvernului au depus coroane de flori la Castelul Peleş

Premierul Dacian Cioloș a mers la Castelul Peleș pentru a prezenta condoleanțe Familiei RegaleAu adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

UPDATE 14.00: Președintele Moldovei a venit în România, la Sinaia, pentru a depune un omagiu pentru Majestatea Sa Regina Ana.

UPDATE 10.10: Președintele Klaus Iohannis a sosit la Peleș cu 4 ore mai devreme decât prevăzuse programul stabilit de Casa Regală pentru a aduce un omagiu Reginei Ana și pentru a prezenta condoleanțe Familiei Regale. (Detalii AICI)

Klaus Iohannis și președintele Republicii Moldova au sosit la Sinaia pentru a prezenta condoleanțe Familiei Regale

Zeci de oficialităţi vin miercuri să-şi prezinte condoleanţele la palatul Peleş, acolo unde este depus trupul reginei Ana, potrivit B1 TV.

Klaus Iohannis este aşteptat la ora 10.00, iar premierul Dacian Cioloş începând cu ora 13.00. De asemenea, la ora 20.30, corpul neînsuflețit al Reginei va ajunge la Sala Tronului din Palatul Regal. Ceremonia va avea caracter privat. Publicul și presa nu vor avea acces în Sala Tronului.

Nume mari, la căpătâiul reginei Ana: Trupul neînsuflețit al Majestății Sale, la Castelul Peleș

PROGRAM FUNERALII REGINA ANA

Miercuri, 10 august

Vizite oficialităţi

- Ora 10-12: Reprezentanții Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO și ai Organizațiilor Internaționale.

- Ora 12-14: Reprezentanții Instituțiilor Statului.

- Ora 14-16: Instituția Prezidențială, Preşedinţia Republicii Moldova, Membrii Guvernului României și Guvernului Republicii Moldova, Membrii Parlamentului României și Parlamentului Republicii Moldova.

- Ora 16-18: Reprezentanții Academiei Române și Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice și ai celorlalte instituții ale Credinței

În acest răstimp, reprezentanţii unor instituţii importante din ţară şi din străinătate vor putea transmite condoleanţe. Printre cei care îi vor aduce un ultim omagiu Reginei se numără preşedintele, membrii Guvernului şi ai parlamentului din România şi Republica Moldova, dar şi reprezentanţi ai Corpului Diplomatic, Uniunii Europene sau ai NATO.

Publicul nu va avea acces pe durata șederii sicriului la Domeniul Regal din Sinaia.

Miercuri, 10 august, seara

Siciriul ajunge la Sala Tronului din Palatul Regal, Bucureşti

Joi, 11 august

Acces permis publicului larg între orele 8.00 - 22.00

Între timp, la Curtea de Argeș, în noua catedrală în care va fi înhumată regina Ana, lucrările sunt în toi. Construcția necropolei a început în 2009 pentru că în vechea biserică nu mai erau locuri, însă, din lipsă de fonduri, lucrările au întarziat.

Șantierul de la noua catedrală a avansat, acum este amenajată esplanada unde se va așeza catafalcul și unde sâmbătă va avea loc slujba de înmormantare.

În vechea necropolă regală de la Curtea de Argeș, o adevărată bijuterie arhitectonică, își dorm somnul de veci primul rege al României, Carol I și soția sa, regina Elisabeta, de numele cărora se leagă istoria modernă a țării.

Tot acolo se află mormintele urmașului la tron al lui Carol I, nepotul său, regele Ferdinand și al reginei Maria, bunicii regelui Mihai.

Citeşte mai multe despre:   inmormantare,   regina ana