Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment INVAZIA GÂNDACILOR urât mirositori lovește ROMÂNIA! Cât de NOCIVI sunt și cum putem scăpa de ei

INVAZIA GÂNDACILOR urât mirositori lovește ROMÂNIA! Cât de NOCIVI sunt și cum putem scăpa de ei

Un articol de: B1.ro - 20 Oct 2018, 19:16
INVAZIA GÂNDACILOR urât mirositori lovește ROMÂNIA! Cât de NOCIVI sunt și cum putem scăpa de ei Eveniment

Tot mai mulți români se confruntă în această perioadă cu o insectă care, odată cu apropierea sezonului rece, încearcă să se strecoare în locuințe, pe balcoane și în jardiniere.

Este vorba despre Ploșnița de camp (Halyomorpha Halys), un dăunător care se adaptează ușor la condițiile meteorologice și care a invadat orașele europene în ultima perioadă.

 Dacă pentru oameni insecta este respingătoare din cauza mirosului neplăcut pe care îl degajă atunci când este deranjată, adevăratul impact negativ este lăsat asupra culturilor. Pentru că este o insectă polifagă, ploșnița de camp prezintă un uriaș pericol pentru livezi, în special cele de mere, pere, piersici, dar și pentru culturile de grădină, porumb, viță-de-vie sau soia, scrie exquis.ro.

Insecta se hrănește cu seva plantelor, fie că e vorba de frunze, fructe sau muguri, în timp ce peste 120 de specii de plante, în special copaci, îi pot servi drept gazdă pentru reproducere. Așa se face că în numeroase state europene invaziile au distrus plantații întregi. Gândacii au devenit o pacoste pentru fermierii din Italia, Franța, Turcia dar mai ales Georgia unde cea mai mare parte a recoltelor de alune a fost pierdută.

De asemenea, prezența lor în număr mare poate cauza alergii, în special la animalele domestice și mai ales când își declanșează apărarea chimică.

Mijloace de apărare nu prea există în afara pesticidelor și a măsurilor de prevenire a intrării lor în case (plase, acoperirea fisurilor, orificiilor, crăpăturilor).

Citeşte mai multe despre:   Europa