Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment O aplicație îți poate spune dacă te-ai întâlnit cu un bolnav de coronavirus. Cum funcționează și ce trebuie să știi despre „Private Kit: Safe Paths”, un fel de „Waze” pentru COVID-19

O aplicație îți poate spune dacă te-ai întâlnit cu un bolnav de coronavirus. Cum funcționează și ce trebuie să știi despre „Private Kit: Safe Paths”, un fel de „Waze” pentru COVID-19

Un articol de: Maria Zărnescu - 26 Mar 2020, 12:54
foto: Pixabay Eveniment

Massachusetts Institute of Technology și Harvard au creat o aplicație ce îi poate notifica pe posesorii de smartphone care au instalat-o, dacă s-au intersectat cu o persoana testată pozitiv pentru noul coronavirus în ultimele 28 de zile. Aplicația se numește Private Kit: Safe Paths, iar utilitatea ei crește pe măsură ce este folosită de mai multe persoane, fiind disponibilă pe Android și IOS, relatează Libertatea.ro.

Un avantaj al aplicației este și faptul că respectă confidențialitatea și dreptul la viață privată al utlizatorilor. Datele persoanle ale utilizatorilor rămân doar pe dispozitivele lor.

Aplicația Private Kit: Safe Paths îți stochează din hărți traseul pe care l-ai urmat în ultimele 28 de zile și îl actualizează cu date din prezent din 5 în 5 minute. GPS-ul / Locația telefonului trebuie să fie întotdeauna pornite.

Datele sunt memorate pentru toate persoanele care o folosesc. Când cineva este testat pozitiv pentru noul coronavirus și semnalează aplicația în acest sens, ea îi notifică pe toți cei care au intrat în contact cu persoana respectivă fără a le dezvălui identitatea, informează sursa citată mai sus.

Acest lucru este posibil pentru că traseele oamenilor se pot întretăia, iar sistemul observă cu ușurință acest lucru. Mai mult decât atât, Private Kit: Safe Paths accesează și memorează și drumurile deja stocate în Google Maps.