Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment O bătrână din Vâlcea are o pensie de doar 7 lei (VIDEO)

O bătrână din Vâlcea are o pensie de doar 7 lei (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 24 Iul 2016, 14:56
O bătrână din Vâlcea are o pensie de doar 7 lei (VIDEO) Eveniment

Mulți pensionari din România abia reuşesc să trăiască de pe o zi pe alta cu banii primiţi de la stat. Revoltător este cazul unei bătrâne din Vâlcea, care îşi permite doar câteva pâini pe lună din pensia de 7 lei pe care o primeşte din partea autorităţilor, informează B1 TV.

”Iau șapte pâini, îmi ajung patru zile, apoi îmi aduce băiatul ăsta. Dacă nu ar fi ginerele, dacă nu ar fi el, aș fi murit de mult”, a spus pensionara.

Aurica Popescu, o bătrână în vârstă de 80 de ani din comuna Milcoiu, judeţul Vâlcea, are un venit lunar de 7 lei, ce reprezintă indemnizaţia de urmaş după soţ.

O bătrână din Vâlcea are o pensie de doar 7 lei

Cel care se îngrijeşte de femeie este ginerele, conştient de faptul că pensia de urmaș pe care aceasta o primește nu o ajută să supravieţuiască. Chiar şi aşa, multe alimente îi sunt străine bătrânei.

Bătrâna se mai descurcă si cu ajutorul produselor pe care și le face singură prin gospodărie, mod de viață pe care îl avea și atunci când trăia soțul ei. Acesta a avut o pensie de numai 14 lei pe lună.

”E indemnizație. Pensia minimă e de 400 de lei. Ia de urmaș, de pe urma muncii forțate, deci nu a muncit”, a spus Gabriel Andreescu, director al casei de Pensii Vâlcea.

Incredibil! Ce se întâmplă în corpul nostru după o singură doză de vaccin anti-COVID-19

Citeşte mai multe despre:   Valcea