Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment O bucată dintr-un parc din Capitală, scoasă la vânzare pe OLX pentru 7 milioane de euro

O bucată dintr-un parc din Capitală, scoasă la vânzare pe OLX pentru 7 milioane de euro

Un articol de: B1 TV - 06 Aug 2016, 15:12
O bucată dintr-un parc din Capitală, scoasă la vânzare pe OLX pentru 7 milioane de euro foto: e-zeppelin.ro Eveniment

Situație cel puțin ciudată în Capitală, unde o bucată din Pardul Verdi a fost scoasă la vânzare pe site-ul de licitații OLX pentru suma de 7 milioane de euro, potrivit hotnews.ro.

"Vând imobil teren situat în str. Verdi nr. 2 bis, sector 2 București, nr. cadastral 228761 în suprafața  de 11 896 m2. Preț informativ: 600 E/mp. Ofertă serioasă. Prefer cumpărător direct. Caracteristici: folosință teritoriului-curți construcții, zonă funcțională V1a.  Imobilul intră sub incidența Legii nr. 135/2014, Art. II: După alineatul (8) al articolului 18 din Legea nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 764 din 10 noiembrie 2009, cu modificările și completările ulterioare, se introduce un nou alineat, alineatul (9), cu următorul cuprins:  «(9) Terenurile înscrise în cartea funciară că fiind în categoria curți – construcții, terenuri ce se află în proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice, nu pot fi inventariate sau declarate că spații verzi, în sensul legii, decât după îndeplinirea procedurii de expropriere conform legislației în domeniu»", se arată pe OLX.

Autorul anuntului oferă şi un pasaj dintr-o lege din 2007, în care se stipulează că  terenurile inscrise in cartea funciara ca fiind in categoria curti - constructii, terenuri ce se afla in proprietatea privata a persoanelor fizice sau juridice, nu pot fi inventariate sau declarate ca spatii verzi.

Numai că  o altă lege, de data aceasta din 2013, spune că "schimbarea destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi şi/sau prevăzute ca atare în documentaţiile de urbanism, reducerea suprafeţelor acestora ori strămutarea lor este interzisă, indiferent de regimul juridic al acestora. Actele administrative sau juridice emise ori încheiate cu nerespectarea prevederilor aliniatului 1 sunt lovite de nulitate absolută".

Dacă autorităţile nu vor lua măsuri urgente, hectare întregi din parcurile bucureştene riscă să fie distruse ca spaţii verzi. În locul băncuţelor şi florilor, în parcurile  Tineretului, Titan, Circului, Plumbuita, Pecineaga si Verdi  pot apărea imobile. Asta deoarece mai multe bucăţi din aceste parcuri au fost retrocedate. Soluția pentru salvarea acestor spații verzi ar fi răscumpărarea sau exproprierea.

 

Citeşte mai multe despre:   parc,   Capitala,   Stiri Bucuresti,   vanzare