Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment O comună din România și-a creat propria monedă virtuală, Ciugubanul. Cum poate fi obținută și utilizată (FOTO)

O comună din România și-a creat propria monedă virtuală, Ciugubanul. Cum poate fi obținută și utilizată (FOTO)

Un articol de: Andrei Anita - 10 Iun 2021, 12:01
O comună din România și-a creat propria monedă virtuală, Ciugubanul. Cum poate fi obținută și utilizată (FOTO) Eveniment

Comuna Ciugud, din județul Alba, a bifat o premieră națională. A devenit prima localitate care și-a lansat propria monedă virtuală. Moneda a fost denumită Ciuguban, utilizată pentru a recompensa cetățenii, în vederea colectării și reciclarea deșeurilor. 

Ciugubanul atrage în special tinerii. În comuna Ciugud a fost montată o stație de preluare și reciclare a ambalajelor, unde cetățenii, cu mic, cu mare, pot depune sticlele, PET-urile și dozele din aluminiu. În schimbul acestor, primesc monede virtuale care pot fi utilizate la nivel local. 

 

Cum funcționează moneda virtuală Ciuguban

 

Primul punct de colectare a fost montat în curtea unei școli gimnaziale. Ciugubanul nu ave valoare de criptomonedă, dar punctele acumulate - monedele virtuale vor putea fi convertite în bani reali, la începutul anului școlar. 

În cea de-a doua fază a proiectului, adminstrația locală are în plan montarea mai multor puncte de reciclare în comună. Astfel, mai mulți cetățeni vor putea beneficia de reduceri ale prețurilor la magazinele din zonă, prin intermediul Ciugubanului. Pentru viitor, administrația are în vedere integrarea Ciugubanului și în tranzacțiile ce privesc taxele și impozitele. 

Inițiativa de la Ciugud reprezintă un proiect pilot derulat de Primărie, în parteneriat cu compania americană ENVIPCO. 

 

Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

Citeşte mai multe despre:   Ciugud,   Ciuguban,   monede virtuale,   protectia mediului