O copilă din Botoșani a devenit mamă la doar 13 ani. Ce spun medicii

O copilă din Botoșani a devenit mamă la doar 13 ani. Ce spun medicii
Foto: Pixabay.com

O copilă dinBotoşani a devenit mamă la doar 13 ani, iar tatăl copilului are 25 de ani. Cadrele medicale spun că acesta nu este un caz similar. În ultima perioadă detimp au fost înregistrate tot mai multe nașteri la copile din ce în ce mai tinere, relatează Cancan.ro.

Mamă la 13 ani

Anul acesta, copila devenită mamă înainte de vreme trebuia să susțină examenul de Evaluare Națională 2020, întrucât ea se află la finalul claseia VIII-a. Proaspăta mămică avea cu totul alte planuri. Ea spera că va intrala un liceu bun, apoi vameargela facultate, ca să devină profesoară, relateazămonitorulbt.ro, însă acum viața ei a luat o altă întorsătură.

De parcă nu era de ajuns pentru ea, se pare, că acum va trebui să își crească singură copilașul, întrucât partenerul ei de viață este cercetat pentru corupere de minori.

Tânărul de 25 de ani este din comuna Cristinești, județul Botoșani și a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, după ce a întreținut relații sexuale cu o copilă de 13 ani.

Relația dintre cei doi dura de ceva timp. Un an de zilea întreținut copila relații intime cu tânărul din Botoșani. La scurt timp după ce și-au început povestea de dragoste, adolescenta a rămas însărcinată, Procurorii s-au sesizat din oficiu şi îl cercetează pe bărbatul de 25 de ani pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată.

Fenomenul naşterii la vârste fragede nu mai este o noutate la Botoşani.

În 2019, în evidenţele autorităţilor au intrat 95 de botoşănence devenite mame înainte de a împlini vârsta majoratului. Cea mai tânără dintre ele avea doar 13 ani, atunci când a fost dusă în sala de naşteri şi a trebuit să facă operaţia de cezariană, care i-a amputat pentru totdeauna copilăria.

CondormangajațilorSpitalului Judeţean de Urgenţă, în 2017 au mai intrat în rândul mamelor două copile în vârstă de 14 ani, 13 de 15 ani, 22 de 16 şi 55 în vârstă de 17.

”Din totalul mamelor minore care au născut în 2017, doar una a ajuns în centrul maternal. Celelalte au fost integrate în familie, fiind ajutate de părinţi să-şi crească micuţii”, a declarat medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, conform Pro TV.

Un caz similara avut loc, recent, în Dolj

Tatăl viceprimarului dintr-o comună din Dolj a fost arestat după ce a întreținut relații sexuale cu două minore, iar pe una dintre ele a lăsat-o însărcinată.

Bărbatul, în vârstăde 69 de ani, a fost arestat de ofițerii locali după ce s-a aflat că a întreţinut relaţii sexuale cu două minore. Copilele aveau 14, respectiv 16 ani. Scenelear fi avut loc între anii 2017 şi 2019. Cu toate acestea, tatăl viceprimarului din Dolj a fost arestat abia luni, 22 iunie.

„Din cercetările efectuate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., a rezultat faptul că, în perioada 2017-2019, bărbatul respectiv ar fi întreținut relații sexuale cu două minore, în vârstă de 14 și 16 ani, ambele din comuna Verbița”, a afirmat Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție din județulDolj.

În urma relațiilor întreținute, tânăra de 16 ani a rămas însărcinată, iar în prezent copilul are vârsta de un an.

Urmăriți B1TV.ro și pe