Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment O femeie din Ialomița a murit de la o înțepătură de țânțar, după ce a contractat virusul West Nile (VIDEO)

O femeie din Ialomița a murit de la o înțepătură de țânțar, după ce a contractat virusul West Nile (VIDEO)

Un articol de: - 05 Aug 2016, 12:15
O femeie din Ialomița a murit de la o înțepătură de țânțar, după ce a contractat virusul West Nile (VIDEO) Foto: 943knews.com Eveniment

UPDATE 15:23: "Pacienta a prezentat începuturi de simptome din data de 21 iulie și s-a prezentat pentru internare pe data de 28. Într-adevăr, și-a pierdut viața pe 31 iulie. Nu este vorba despre primul deces din ultimii 4 ani, și anul trecut a existat un caz de deces din cauza virusului. Între 70 și 80% dintre persoane nici măcar nu prezintă simptome pentru că virusul trece prin organismul lor fără să producă niciun fel de pagube. în cazurile internaționale, rata de deces este de undeva la 4% și doar în 1% din cazuri se instalează o boală în formă agravată. Pentru că am vorbit despre doamna respectivă, trebuie să spun că grupele de vârstă cu risc de infecție sunt persoanele vârstnice. Aceste persoane au și alte patologii asociate, spre deosebire de organismul unor persoane mai tinere, al lor nu este atât de rezistent, din cauza altor boli prezente. Nu există vaccin, nu există un tratament pentru această infecție și, în acest moment, nu există un motiv de îngrijorare din cauza aceasta. Virusul este prezent în România în aproape fiecare vară . În 1996, a existat într-adevăr o epidemie, dar nu suntem în situația aceasta în acest moment", a explicat Laurențiu Colintineanu, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății.

O femeie din Ialomița a murit de la o înțepătură de țânțar, după ce a contractat virusul West Nile

O femeie de 79 de ani din Ialomița a murit după ce a contractat virusul West Nile. Acesta este primul deces înregistrat în 2016, în România, provocat de acest virus, informează guraialomitei.ro.

Femeii i s-a făcut rău după ce a fost înțepată de un țânțar și a fost Transportată la Spitalul Matei Balș din Capitală. Medicii nu au mai putut face nimic și doar au constatat cauza stării sale. Rezultatul final a fost primit după deces.

În urma confirmării infecției, Direcția de Sănătate Publică a luat măsuri de restricții la donarea de sânge. Centrul Județean de Transfuzii a fost notificat cu privire la această situație.

„Din zona Urziceni aveam mulţi donatori şi acum rămânem fără ei, în condiţiile în care vara este perioada concediilor şi cetăţenii care vin la recoltare sunt tot mai puţini. Restricţiile sunt pentru câteva luni şi sperăm că ne vom descurca măcar pentru cererea pe care o avem de la spitalele din judeţ”, s-a plâns, în acest context, Raluca Cruceat, directoarea Centrului.

Citeşte mai multe despre:   Deces,   Virus