Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment O femeie din Iași a fost despăgubită după ce a fost mușcată de un câine maidanez (VIDEO)

O femeie din Iași a fost despăgubită după ce a fost mușcată de un câine maidanez (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 15 Oct 2013, 11:28
O femeie din Iași a fost despăgubită după ce a fost mușcată de un câine maidanez (VIDEO) Eveniment
Caz fără precedent în judeţul Iaşi. O femeie a fost despăgubită de primăria din Târgu Frumos după ce a fost muşcată de un câine maidanez.

Incidentul s-a întâmplat în mai 2008. După 5 ani de judecată, victima s-a ales cu 3.000 de lei. Judecătorii au decis că întreaga vină aparţine Consiliului Local care trebuia să construiască adăposturi pentru câinii fără stăpân.

Maria Cucu locuieşte în Târgu Frumos şi este singura femeie din judeţul Iaşi care a avut curajul să înfrunte autorităţile în problema câinilor vagabonzi care părea fără ieşire. Şi a învins.

Pe 24 mai 2008, femeia mergea spre casă când pe o stradă situată chiar în centrul oraşului a fost muşcată de un maidanez. Bătrâna a ajuns la spital cu o rană la gamba piciorului stâng, muşcătură pentru care a avut nevoie de aproape 10 zile de îngrijiri medicale. După ce a obţinut certificatul medico-legal, ieşeanca s-a dus la primarul din Târgu Frumos, Gheorghe Tătaru, pentru a-i cere despăgubiri.

"Primarul m-a primit în audiență, dar nu m-a luat deloc în serios. I-am spus să facă ceva cu câinii de pe stradă, dar pe o ureche i-a intrat și pe alta i-a ieșit. I-am spus atunci că mă voi adresa justiției și voi obține despăgubiri și nu m-a crezut", a declarat femeia.

Cum edilul nu s-a lăsat impresionat cu una cu două, femeia, victimă a câinilor lăsaţi de izbelişte pe străzi, s-a ţinut de cuvânt şi s-a adresat Judecătoriei de la Paşcani, unde dreptatea a fost de partea ei. Magistraţii au hotărât că bătrâna merită despăgubiri de 3.000 de lei din partea primăriei. Şi asta pentru că întreaga răspundere în acest caz aparţine Consiliului Local, care era obligat să înfiinţeze adăposturi pentru câinii vagabonzi.   

O femeie mușcată de un maidanez a primit despăgubiri