Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment O mamă acuză o educatoare de neglijență: Fiica mea era mai mult moartă decât vie. Efectiv, dacă i-ai fi dat un bobârnac cred că ar fi căzut din picioare

O mamă acuză o educatoare de neglijență: Fiica mea era mai mult moartă decât vie. Efectiv, dacă i-ai fi dat un bobârnac cred că ar fi căzut din picioare

Un articol de: - 21 Sep 2015, 12:21
O mamă acuză o educatoare de neglijență: Fiica mea era mai mult moartă decât vie. Efectiv, dacă i-ai fi dat un bobârnac cred că ar fi căzut din picioare Foto: enational.ro Eveniment
O mamă acuză o educatoare a grădiniței de stat Zâna Florilor nr. 197 că nu se ocupă de copiii pe care îi are în grijă.

Femeia și-a dus fiica de 2 ani și 10 luni la grădiniță pe 14 septembrie, dar a fost nevoită să o retragă după câteva zile din cauza indiferenței educatoarei care trebuia să se ocupe de copii.

Într-o postare pe Facebook, Gina Ghiță scrie că își pregătise fiica pentru momentul despărțirii de câteva ore de familie - "Când ne-am dus cu ea aproape alerga de nerăbadare să meargă la copii. Îi plac foarte mult copiii, am dus-o mult timp la locuri de joacă, am învățat-o independentă atât cât s-a putut, astfel încât să nu sufere că o vom lăsa la grădiniță și nu va fi lângă cineva cunoscut".

Problemele au apărut nu târziu, când a fost anunțată de o cunoștință care lucrează în respectiva instituție că fiica sa plânge din cauza plânsetelor unui alt copil.

"Mi-a mai spus că doamna Liliana Vezeteu i-a spus lui: <Aaa, păi dacă esști tu aici, atunci eu pot să mă duc să beau o cafea>", a fost prima reacție care i-a ridicat semne de întrebare mamei.

"Întrebarea mea este: Cine avea acești copii în grijă? Adică un om angajat pe altă funcție, care are alte sarcini de îndeplinit a putut să își facă milă de acești copii că plângeau și educatoarea nu?! Ba mai mult se bucură la gândul că ar fi putut pleca eventual la o cafea?" scrie femeia.

De multe ori, spune aceasta, explicația pentru probleme era faptul că fiica sa era prea mică pentru grădiniță.

"Îngrijitoarea, dna Vali, când m-a văzut s-a dus glonț la Delia, prin spatele ei, a smuls-o efectiv de pe scaun și a trântit-o în picioare în fața mea, spunând <Na, uite că a venit!>. Fiica mea era mai mult moartă decât vie și nu exagerez cu nimic. (...) Avea ochii căzuți, buzele crăpate și exfoliate, super deshidratată. Efectiv, dacă i-ai fi dat un bobârnac cred că ar fi căzut din picioare. Era leșinată de foame, sete, plâns și cine știe mai ce Dumnezeu. Întreb îngrijitoarea <Ce s-a întâmplat?>. Mi se spune pe un ton de reproș, foarte înțepat: <A mâncat foarte puțin, a plâns de-a rupt, n-a vrut să doarmă, Vai ce ne-am mai chinuit cu ea!!! Și apoi a făcut pipi pe ea în somn și s-a trezit și n-a mai vrut să doarmă>", scrie mama.

A patra zi avea să devină ultima pentru că femeia a găsit copilul singur, în toaletă.

"Am urcat la etaj, dna Vezeteu era cu o doamna căreia i se adresase cu <dna directoare> și cu încă cineva. (...) Urc, spun Bună ziua! Dna educatoare Vezeteu când mă vede se schimbă la față. Îmi spune <Bu-bună ziua! Chiar pe fiica dvs. o păzeam! E în baie...>. (...) Pe următorul wc era pusă Delia, colacul de adulți fiind ridicat, se chinuia săraca să stea în echilibru ținându-se cu mâinile de marginea alunecoasă și murdară a vasului de toaletă de ceramică, cu picioarele în aer, mai mult căzută înăuntru, plânsă toată, cu mucii până în bărbie, tremurând din toate încheieturile, cred că și de frică și probabil pentru că nu se mai putea ține", povestește femeia.

"Aș fi curioasă să văd ce activități trecuse în fișele ei pentru ziua respectivă ca fiind efectuate cu cei mici. Nevoia de socializare a acestor copii este pe ultimul loc ca importanță când toate celelalte valori le sunt călcate în picioare, când sunt umiliți, batjocoriți, amenințați, făcuți să se simtă ca niște nulități, maltratați, înfometați, leșinați de plâns și de durere că sunt abandonați, ținuți într-o atmosferă de teroare! Grădinița de stat Zâna Florilor, nr 197, din sectorul 6 este un lagăr de exterminare în masă!", conchide aceasta.