Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment O medalie de aur și trei de argint pentru România, la Olimpiada Balcanică de Informatică

O medalie de aur și trei de argint pentru România, la Olimpiada Balcanică de Informatică

Un articol de: - 13 Sep 2013, 16:28
Eveniment

Lotul naţional de informatică al României a cucerit patru medalii (o medalie de aur şi trei de argint) la a XXI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică, desfăşurată la Sarajevo (Bosnia-Herţegovina),  în perioada 7 - 13 septembrie 2013, transmite Ministerul Educației.

Laureat şi la ediţia precedentă cu aur, Rareş Darius Buhai (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu" din Bistriţa) şi-a adjudecat şi în acest an aceeaşi medalie preţioasă, se arată într-un comunicat de presă emis vineri.

De asemenea, Radu Ştefan Voroneanu (clasa a XII-a /Colegiul Naţional „I. L. Caragiale" din Ploieşti), medaliat cu aur, în 2012, a obţinut o medalie de argint. Celelalte două medalii de argint au fost obţinute de Silviu-Emil Popescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Grigore Moisil" din Bucureşti), respectiv Mihai Popa (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti" din Craiova).


Ministerul Educației reamintește faptul că, în 2013, doi din cei patru componenţi ai lotului României au reuşit şi alte performanţe remarcabile pe plan internaţional: Rareş Darius Buhai - medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Informatică şi la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada şi Mihai Popa - medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică.


La prezenta ediţie a concursului de la Sarajevo au participat 53 de concurenţi din 12 ţări.
Elevii români revin în ţară sâmbătă, 14 septembrie, ora 12.50, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă".

Citeşte mai multe despre:   Romania
 
Loading...