Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment O nouă anchetă făcută de Cătălin Tolontan arată că la Spitalul Județean Galați se organizau licitații cu dedicații pentru firma de casă

O nouă anchetă făcută de Cătălin Tolontan arată că la Spitalul Județean Galați se organizau licitații cu dedicații pentru firma de casă

Un articol de: - 01 Iul 2016, 11:04
Eveniment

Pe 22 iunie la Spitalul Județean Galaţi este nevoie de medicamente, iar chiar în acea zi se închide licitația. Una care avea să se dovedească a fi cu dedicație. Potrivit tolo.ro se încheie un contract care se întinde pe doi ani cu o valoare estimată de la 1,4 milioane de lei până la 35,5 milioane de lei.

Se cumpără trei loturi de medicamente, achiziții identice ca în cazul dezinfectanților.

Toate aceste medicamente erau produse de o firmă din Germania, Braun, și distribuite de filială din Romania. O sursă din spital a dezvăluit și neregulile care au fost. Ar fi fost trecut direct numele medicamentului și nu al substanței active cum ar fi fost normal.

"Concret, în urma necesarului trimis de medic, cel care concepe caietul de sarcini poate să elimine, să zicem, de la licitaţie firmele care comercializează combinaţiile de aminoacizi de 10%, pentru că medicul cere 8%. E tot o limitare, dar nu are voie să treacă şi denumirea comercială a produsului în caietul de sarcini!" a spus sursa din spital.

"Iar rezultatul acestei licitații cu dedicație a fost unul simplu. În aceste situații se fixează prețuri și se generează acorduri care mulțumesc pe toată lumea. Evident, că sunt și personaje din spitalul gălățean care au contribuit la aceste lucruri. "a completat sursa din Spitalul din Galaţi

"Silvia Chicoş, farmacista spitalului, este cel mai vechi angajat al unităţii. Ea este conducătorul de facto al Spitalului Judeţean Galaţi, indiferent care a fost numele celui de jure. Farmacista este abilă, inteligentă, dar își apără interesele ei materiale. Directorul Mihaela Debita nu se implică niciodată în nimic, are stilul de management al unei meduze. Semnează orice, nu iese din cuvântul farmacistei, este un director plat şi previzibil" a mai dezvăluit respectiva sursă.

Silvia Chicoş a incercat sa explice situația și a spus că toate medicamentele se regăsesc în referatele făcute de şefii de secţie, iar medicii le doresc nefiind nimic ilegal.

Consiliul Concurenței consideră că se încalcă legea și că specificațiile tehnice pot face referire la denumirea comercială numai în acele cazuri în care pentru produsele respective nu există produse substituibile şi, prin urmare, nu se înlătură concurenţa.

Citeşte mai multe despre:   spital,   Galati,   catalin tolontan
 
Loading...