Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment O nouă explozie solară: Imagini uimitoare date publicităţii de NASA

O nouă explozie solară: Imagini uimitoare date publicităţii de NASA

Un articol de: - 28 Feb 2011, 17:49
O nouă explozie solară: Imagini uimitoare date publicităţii de NASA Foto: nasa.gov Eveniment

O explozie solară spectaculoasă a avut loc în data de 24 februarie. Ea a fost surprinsă de unul din Observatoarele NASA, dar abia acum au fost publicate imaginile.

Experţii au precizat că exploziile au durat o oră şi jumătate, timp în care jeturi imense de plasmă incandescentă au fost aruncate direct spre Pământ. Exploziile nu au fost unele dintre cele mai puternice, fiind clasate cu M, au creat un uriaş inel de plasmă.

Specialiştii ne avertizează că, în 2012, furtunile vor fi mult mai periculoase şi vor avaria sateliţii sau vor perturba comunicaţiile electronice de pe Pământ.

Furtunile solare sunt cauzate de explozii masive. Aceste explozii produc raze X şi radiaţii ultraviolete care bombardează pur şi simplu Terra, în câteva minute, perturbând semnalele radio şi afectând sistemele electronice ale sateliţilor.

O altă explozie solară, şi mai puternică, s-a produs acum două săptămâni, când Soarele a eliberat cea mai mare energie din actualul ciclu solar, o “explozie de radiaţii” ( unde radio, raze X şi gama).

Imagini spectaculoase: Explozie solară

Citeşte mai multe despre:   NASA