Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment O nouă hotărâre aprobată de CNSU: Printre măsuri, exceptare de la carantinare pentru cei care sosesc în România și au fost vaccinați cu doza de rapel / A fost actualizată și lista zonelor de risc (DOCUMENT)

O nouă hotărâre aprobată de CNSU: Printre măsuri, exceptare de la carantinare pentru cei care sosesc în România și au fost vaccinați cu doza de rapel / A fost actualizată și lista zonelor de risc (DOCUMENT)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 18 Ian 2021, 19:02
O nouă hotărâre aprobată de CNSU: Printre măsuri, exceptare de la carantinare pentru cei care sosesc în România și au fost vaccinați cu doza de rapel / A fost actualizată și lista zonelor de risc (DOCUMENT) Foto: hepta.ro/ Zuma Press / Lorenzo Carnero Eveniment

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de luni, 18 ianuarie 2021, Hotărârea numărul 4. Totodată, CNSU a actualizat și lista țărilor și zonelor care prezintă un risc epidemiologic ridicat, iar printre acestea se numără SUA, Marea Britanie, Franța și Germania.

CNSU a adoptat Hotărârea nr. 4 din 2021

 

„Sunt exceptate de la măsura carantinei aplicabilă persoanelor care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat sau persoanelor contact direct ale unei persoane confirmate, acele persoane care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 inclusiv cea de a 2-a doză și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la administrarea celei de a 2-a doză până la data contactului direct sau până la data intrării în România”, se arată în Articolul 1 din Hotărârea nr. 4, unde se mai stipulează că „dovada efectuării vaccinului, inclusiv data administrării celei de a 2-a doză se va realiza prin intermediul documentului emis de unitatea sanitară care l-a administrat, din România sau din afara țării”.

Printre altele, aceeași hotărâre mai prevede că, „pentru persoanele contact direct al persoanelor confirmate cu virusul SARS-CoV-2, măsura carantinei se poate ridica în a 10-a zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8-a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică”.

Până astăzi, 18 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 695.153 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată bilanțul prezentat luni de către Grupul de Comunicare Strategică, care a mai precizat că 625.449 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 17.271 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Între 17 ianuarie, ora 10, și 18 ianuarie, aceeași oră, au fost raportate 50 de decese (28 bărbați și 22 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Galați, Maramureș, Neamț, Olt, Sibiu, Suceava,  Timiș, Vaslui, Vâlcea și București.

Între 15 ianuarie, ora 15, și 18 ianuarie, ora 15:30, pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro s-au programat 300.109 persoane din etapa a II-a de vaccinare (159.288 adulți peste 65 ani, 68.146 persoane cu afecțiuni cronice și 72.675 angajați din domenii esențiale).

Potrivit autorităților, de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 au fost vaccinate 235.239 de persoane, dintre care 1.951 și cu rapel, și s-au raportat 809 reacții adverse.

Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

Citeşte mai multe despre:   CNSU,   pandemie de coronavirus