Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment O nouă probă ar putea fi introdusă la Bacalaureat, iar în şcoli şi grădiniţe se va introduce ”Educaţie prin sănătate”

O nouă probă ar putea fi introdusă la Bacalaureat, iar în şcoli şi grădiniţe se va introduce ”Educaţie prin sănătate”

Un articol de: - 03 Aug 2016, 10:27
O nouă probă ar putea fi introdusă la Bacalaureat, iar în şcoli şi grădiniţe se va introduce ”Educaţie prin sănătate” foto: desteptarea.ro Eveniment

Noi materii vor fi introduse în învățământul românesc. Elevii de liceu de la toate filierele vor putea opta la Bacalureat să dea examen la Economie.

Concret, liceeni vor putea să își aleagă Economia, ca probă la Bacalaureat, asta dacă propunerea eurodeputatului PMP Siegfried Mureșan va fi și pe placul ministrului educației Mircea Dumitru, informează Libertatea.

Euro alesul propune introducerea disciplinei Economie ca alternativă la probele scrise la alegere la profilul real din cadrul filierei teoretice, precum și la profilurile tehnic, respectiv resurse naturale și protectia mediului din cadrul filierei tehnologice. Potrivit eurodeputatului, la baza acestei solicitări stau numeroasele studii care plasează România pe ultimul loc între statele membre ale Uniunii Europene și sub media globală în privința educației financiare.

Și cei mici, începând cu cei de la grădiniță vor avea pe lângă orele de colorat, desenat sau joacă și de ”studiat”. La recomandarea Ministerului Sănătății, în cadrul orelor de ”Educaţie prin sănătate”, copiii vor învăţa despre alimentaţia sănătoasă, igiena şi lupta împotriva alcoolului şi fumatului.

”Având în vedere că este important ca cei mici să realizeze cât de nocive pot fi produsele pe care le consumă, Ministerul Sănătăţii propune introducerea disciplinei „Educaţie prin sănătate” în şcoli şi în grădiniţe”, spun cei de la sănătate.

Cursurile ar putea fi tinute de medici si asistentele cabinetelor medicale din şcoli, după ce au făcut și un curs de pedagogie de scurtă durată. În acest fel cei mici ar putea învăța de la vârste fragede despre rolul igienei de zi cu zi, dar și despre alimentația sănătoasă și cum să evite obiceiurile nocive: fumatul, alcoolul, consumul de medicamente și alte substanțe nocive.

Citeşte mai multe despre:   bacalaureat,   economie