Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment O nouă specie de pitulice, descoperită în România. Cum arată pasărea (FOTO)

O nouă specie de pitulice, descoperită în România. Cum arată pasărea (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 11 Sep 2018, 14:21
O nouă specie de pitulice, descoperită în România. Cum arată pasărea (FOTO) Eveniment

Ornitologii au descoperit o nouă specie de pasăre sălbatică în fauna din România: pitulicea de munte orientală (Phylloscopus orientalis). 
Specia nouă nu are dimensiuni impresionante. Este o pasăre de talie mică, lungimea corpului ei ajunge la 11-12 centimetri, iar greutatea nu depășește 11 grame, informează sor.ro. 

Primele semnalări ale speciei datează încă din 1898, dar niciun cercetător nu a putut prezenta dovada că specia a fost observată și identificată corect în țara noastră. 

"Pitulicea aceasta este semnalată ca specie cuibăritoare în Balcani, care iernează în Africa. Cu toate acestea, nu putem afirma că specia cuibărește și la noi. Pitulicile migrează spre Africa, nu iernează la noi, dar unele dintre ele, uneori, pornesc în migrație spre nord, iar apoi își schimbă traseul. Pasărea a fost capturată și inelată în migrație, nu ne putem pronunța, așadar, dacă specia cuibărește și în România", a declarat dr. Emanuel Baltag, cel care a inelat noua specie. 

(Foto: sor.ro)

Descoperirea a fost făcută de un grup de ornitologi de la Societatea Ornitologică Română, Centrala Ornitologică Română și Facultatea de Biologie a Universității „Alexandru Ioana Cuza” din Iași, la Agigea. 

Din 2013 până acum, au fost semnalate 18 specii noi de păsări în fauna României.

Citeşte mai multe despre:   Phylloscopus orientalis,   Emanuel Baltag