Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment O nouă tranșă de aproape 62.000 de doze din vaccinul anti-COVID-19 Johnson & Johnson ajunge, joi, în România

O nouă tranșă de aproape 62.000 de doze din vaccinul anti-COVID-19 Johnson & Johnson ajunge, joi, în România

Un articol de: Elena Stanciu - 10 Iun 2021, 08:27
O nouă tranșă de aproape 62.000 de doze din vaccinul anti-COVID-19 Johnson & Johnson ajunge, joi, în România Foto: Hepta - DPA Images / Dirk Waem Eveniment

România primește, joi, o nouă tranșă de aproape 62.000 de doze din vaccinul Johnson & Johnson, anunță Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților privind Vaccinarea anti-COVID-19 (CNCAV). Concret, 61.800 de doze de ser vor ajunge la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, transportul fiind asigurat de firma producătoare, pe cale terestră.

 

România primește noi doze din vaccinul Johnson & Johnson

 

Dozele de vaccin vor fi apoi distribuite către centrele de depozitare din țară, astfel:

  • Centrul Național de Stocare București: 13.800 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 8.000 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 8.000 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 8.000 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 8.000 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 8.000 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 8.000 doze.

Vaccinul anti-COVID-19 Johnson & Johnson se administrează în România din data de 4 mai și este singurul care se folosește în doză unică.

Până acum, România a recepționat 515.500 doze din acest tip de vaccin, dintre care 175.823 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

 

Valeriu Gheorghiță, despre dorința de vaccinare: Pentru vaccinul de la compania Johnson & Johnson există o tendinţă de creştere

 

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, spunea în conferința de presă de marți, că se observă o creștere a interesului cetățenilor pentru vaccinarea cu serul Johnson & Johnson.Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

Întrebat când ar putea fi atinsă ținta de 5 milioane de persoane vaccinate la nivelul întregii țări, medicul militar a răspuns: "Este greu de anticipat care va fi ritmul de vaccinare în perioada următoare, tocmai ţinând cont de faptul că peste 87% dintre persoane se prezintă direct la centrele de vaccinare şi nu prin programare, lucru pe care l-am încurajat, pentru că ne dorim un acces cât mai simplu la un centru de vaccinare. Tocmai de aceea, bazându-ne pe aceste date, probabil că în următoarele două-trei săptămâni, în funcţie de ritmul de vaccinare, dacă el va creşte - şi observăm o creştere, cel puţin pentru vaccinul de la compania Johnson & Johnson există o tendinţă de creştere; de asemenea se reorganizează multe activităţi de vaccinare, în sensul în care sunt mult mai multe echipe de vaccinare care vor merge în teren”.  

Potrivit datelor CNCAV, de la începutul campaniei naționale de imunizare, în România au fost vaccinate 4.496.033 de persoane, dintre care 423.178 au primit prima doză, iar 4.072.855 au îndeplinit schema completă de vaccinare.

Citeşte mai multe despre:   Johnson and Johnson,   vaccin anti-COVID-19,   campanie de vaccinare