Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment O nouă tranşă de Remdesivir, medicamentul folosit în tratamentul pacienților COVID, a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara

O nouă tranşă de Remdesivir, medicamentul folosit în tratamentul pacienților COVID, a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara

Un articol de: Traian Avarvarei - 08 Oct 2020, 18:59
O nouă tranşă de Remdesivir, medicamentul folosit în tratamentul pacienților COVID, a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara Sursă foto: Pixabay Eveniment

Ministerul Sănătăţii a trimis, joi, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeş” din Timişoara o a doua tranşă din antiviralul Remdesivir, medicament folosit pentru tratarea pacienților aflați în stare gravă din cauza infectării cu noul coronavirus.

 

O nouă tranşă de Remdesivir a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara

 

Cele 50 de doze din medicamentul utilizat pentru tratarea pacienţilor cu forme severe şi medii de COVID - 19, internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara, fac parte din alocarea europeană destinată României.

 Medicamentul ajunge pentru tratamentul a 10 bolnavi.

“În zilele următoare vom primi încă 150 de doze din antiviralul Remdesivir, iar reprezentanţii Ministerului Sănătăţii ne-au asigurat că, în cazul în care vom mai avea nevoie, vor suplimenta numărul de doze alocate spitalului nostru. Tratamentul cu Remdesivir vine în completarea altor scheme de terapie aflate în protocolul naţional, care sunt folosite pe scară largă în unitatea noastră sanitară”, a declarat prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara, într-un comunicat de presă al Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara.


 

Ministrul Sănătății: În acest moment, în depozite avem 4.000 de flacoane de Remdesivir


 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunța în 6 octombrie 2020 că România mai are în depozite 4.000 de flacoane de Remdesivir. Tătaru precizează însă că acest medicament nu ar trebui privit ca o soluție salvatoare pentru infecția cu noul coronavirus, fiind vorba doar despre un antiviral administrat pacienților care luptă cu infecția. ”Nu avem un tratament specific pentru SARS-CoV-2”, a atras atenția ministrul Sănătății.

”La începutul lunii iulie, noi am folosit în terapia cu Remdesivir 11.829 de flacoane, în acest moment, în depozite avem 4.000 de flacoane. Acest tratament cu Remdesvivir face parte din protocol, se adaugă la cel cu Hidroxiclorochină sau Kaletra, la diferite cazuri selectate, pe anumite criterii pe care medicul curant le acceptă pentru pacientul respectiv. Este un tratament care se dă pentru cinci zile, și președintele SUA a beneficiat de el tot pentru cinci zile, dar nu trebuie să-l vedem ca pe un panaceu universal, nu trebuie să-l vedem ca pe elementul salvator.Sora ei tocmai se mutase în casă nouă, când a făcut o descoperire înfiorătoare în pivniță. „Să fugă imediat de acolo!” (FOTO)

Avem protocoale de tratament în care merg toate aceste medicamente, avem vreo cinci antivirale care se dau în acest moment, dar trebuie să ne gândim că toate merg nu ca un tratament specific, merg ca un tratament off label care a fost, în decursul timpului, verificat din tot ce a însemnat clustere din țările care au trecut prin această boală și s-a văzut ameliorarea sau un efect pozitiv în tratamentul acestei boli. Nu avem un tratament specific pentru SARS-CoV-2, avem combinații de medicamente antivirale, de imunomodulatoare, de corticosterorizi, cum este și Dexametazona, avem anticoagulante pe care le folosim în diferite etape. Remdesivirul rămâne o alternativă în contextul în care este un antiviral și îl folosim împotriva unui virus”, a declarat ministrul Sănătății, în cadrul unei emisiuni la TVR.

Citeşte mai multe despre:   Remdesivir,   Stiri Timisoara,   COVID-19,   coronavirus