Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment O nouă tranșă de vaccin de la compania farmaceutică AstraZeneca a ajuns în România

O nouă tranșă de vaccin de la compania farmaceutică AstraZeneca a ajuns în România

Un articol de: Beatris Ionita - 06 Mar 2021, 07:15
O nouă tranșă de vaccin  de la compania farmaceutică AstraZeneca a ajuns în România Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

O nouă tranșă de vaccin de la compania farmaceutică AstraZeneca, care constă în 208.000 de doze, a ajuns în țară pe cale terestră, informează Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale de depozitare existente la nivel național.

Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – autoritatea națională cu competență în domeniul medicamentului de uz uman.

„Ca urmare a primirii autorizației din partea ANMDMR, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se aplică criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuție în „lanțul rece” (care necesită manipulare la temperaturi scăzute)”, informează autoritățile.

Până în prezent, au fost recepționate 486.000 de doze AstraZeneca, iar din data de 15 februarie, au fost vaccinate 158.013 de persoane.

Citeşte mai multe despre:   vaccin AstraZeneca,   Roamnia