Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment O nouă tranşă de vaccin produs de Pfizer BioNTech ajunge marţi în România

O nouă tranşă de vaccin produs de Pfizer BioNTech ajunge marţi în România

Un articol de: Raluca Tindeche - 03 Mai 2021, 15:23
O nouă tranşă de vaccin produs de Pfizer BioNTech ajunge marţi în România Foto: Hepta - Zuma Press / Md Rafayat Haque Khan Eveniment

România va primi marţi o nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 697.320 doze, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni şi Cluj-Napoca.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, arată comunicatul de presă al Comitetului Naţional de Coordonare a Vaccinării.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

- Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 340.470 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Braşov: 87.750 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 87.750 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 87.750 doze;Vești excelente! Se oferă câte 1 milion de dolari pentru 5 persoane care se vaccinează împotriva COVID-19

Dozele aferente Centrelor Regionale de depozitare din Iaşi şi Timişoara vor fi stocate la Centrul Naţional de Stocare Bucureşti, urmând să fie distribuite la o dată ulterioară.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 5.122.709 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 4.279.531 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei, conform sursei citate.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Citeşte mai multe despre:   Pfizer-BioNTech,   transa de vaccin anti COVID