Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment O rezervație naturală din România riscă să dispară, din cauza construcțiilor și a secetei

O rezervație naturală din România riscă să dispară, din cauza construcțiilor și a secetei

Un articol de: B1 TV - 11 Aug 2012, 20:08
O rezervație naturală din România riscă să dispară, din cauza construcțiilor și a secetei Eveniment
Un lac bihorean de apă termală, considerat rezervaţie naturală riscă să dispară. Specii de pești, unice în lume, şi nuferi sunt în pericol din cauza celor care construiesc în apropierea lacului, în staţiunea Băile 1 Mai. Agenţia pentru Resurse Minerale, Primăria şi Administraţia Ape Crişuri au permis proprietarilor de pensiuni să foreze necontrolat, secând deja o parte din celebrul Lac cu Nuferi.

Specii unice în lume de peşti, dar şi nufăr termal, roşiara lui Racoviţă sau melcul melanopsis, toate specii unice, riscă să dispară.

Pe lângă vremea caniculară, care a secat râurile în toată ţara, lacul bihorean considerat rezervaţie naturală este ameninţat şi de numeroasele afaceri dezvoltate în staţiunea Băile 1 Mai.

“Este într-o criză foarte mare ecologică. Din decembrie, apa caldă a început să scadă și să nu mai vină deloc. De ce nu vine apa caldă? Pentru că se face abuz necontrolat, nimeni nu știe câtă apă se folosește, toate vilele și hotelul din zonă au apă termală și când îi iei la rost nu se știe nimic precis,” a explicat biologuil Ana Marosi.

“Noi nu avem dreptul să controlăm apa geotermală, Apele Române pot controla acele puțuri unde există acte de reglementare pentru apa subterană,” a precizat și directorul de la Administraţia Ape Crişuri, Pasztor Sandor.

Rezervația naturală Lacul cu Nuferi riscă să dispară
Embed: