Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Premieră în NATO. O româncă este prima femeie care a obținut certificarea de pilot comandant de aeronavă: „Trebuie să reacționezi repede și să îți folosești experiența”

Premieră în NATO. O româncă este prima femeie care a obținut certificarea de pilot comandant de aeronavă: „Trebuie să reacționezi repede și să îți folosești experiența”

Un articol de: Maria Zărnescu - 28 Oct 2020, 08:24
Premieră în NATO. O româncă este prima femeie care a obținut certificarea de pilot comandant de aeronavă: „Trebuie să reacționezi repede și să îți folosești experiența” FOTO: Digi24.ro Eveniment

Simona Maierean este o româncă care a dat dovadă de curaj de-a lungul carierei, iar această calitate merita să fie răsplătită. Astfel că acum, românca se bucură de o premieră în NATO, pe care a realizat-o chiar ea. Simona este prima femeie care a obținut certificarea de pilot comandant de aeronavă din Grupul de Transport Aerian Strategic al NATO, scrie Digi24.

La 33 de ani, Simona Maierean este locotenent – comandor. Când avea doar 24 de ani, a devenit prima femeie pilot de vânătoare din România, iar în prezent pilotează aeronavele C-17 ale NATO.

 

„Am adus echipamente medicale din Coreea de Sud la București”

 

Simona Maierean a pilotat avioane pentru misiuni normale, care durează în medie câteva săptămâni, dar și misiuni rapide pentru România, în cazul cărora procedura este mult mai scurtă, ele fiind pregătite și realizate în doar 2 zile.

Una dintre misiunile rapide în care Simona Maierean a participat a fost pentru țara noastră. Românca a făcut parte dintr-un echipaj care a transportat echipamente medicale din Coreea de Sud în țară. Femeia a explicat pentru sursa citată mai sus ce presupune pregătirea unei misiuni rapide:

„Sunt locotenent-comandor Simona Maierean, fac parte din Forțele Aeriene Române și în prezent sunt pilot în cadrul programul Strategic Airlift Capability. Din programul SAC fac parte 12 națiuni care își împart o flotă de trei aeronave, pentru a duce la îndeplinire diferite misiuni în întreaga lume.

Dacă o misiune normală durează câteva săptămâni, aceste misiuni de răspuns rapid pot fi planificate și lansate în doar două-trei zile. Așa că viteza de reacție s-a schimbat într-o mare măsură. Personal, am pilotat în cadrul unei misiuni românești de răspuns rapid. Am adus echipamente medicale din Coreea de Sud la București. Chiar era nevoie de acele echipamente. Nu ai prea mult timp să pregătești și să planifici misiunea în avans, așa că trebuie să reacționezi repede și să îți folosești experiența. Trebuie să lucrăm toți împreună și să facem lucrurile să se întâmple într-un timp scurt”, a explicat românca care s-a bucurat de o premieră în NATO, pentru sursa citată mai sus.

S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare