Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment O secție din cadrul Ministerului de Interne va raporta direct către Sfântul Sinod al BOR

O secție din cadrul Ministerului de Interne va raporta direct către Sfântul Sinod al BOR

Un articol de: - 29 Oct 2014, 13:34
O secție din cadrul Ministerului de Interne va raporta direct către Sfântul Sinod al BOR Foto: ziuaveche.ro Eveniment

Secţia de asistenţă religioasă din cadrul Ministerului de Interne va face informări anuale către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Ele se vor referi la "activitatea desfăşurată în domeniul asistenţei/educaţiei moral-religioase creştin-ortodoxe", se arată într-un ordin emis de ministrul Gabriel Oprea pe data de 2 octombrie.

Ordinul nr. 148/2014 emis de vicepremierul şi ministrul de Interne, Gabriel Oprea, privind regulamentul de organizare şi funcţionare a Direcţiei informare şi relaţii publice a intrat în vigoare de vineri, odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Din cadrul Direcţiei informare şi relaţii publice face parte şi secţia de asistenţă religioasă ale cărei atribuţii sunt, în afară de a elabora studii şi articole, simpozioane şi întâlniri cu conţinut spiritual, şi de a efectua "controale tematice privind modul de aplicare a prevederilor instrucţiunilor specifice, pe linia asistenţei/educaţiei moral-religioase, în structurile M.A.I., urmărind organizarea şi desfăşurarea acestor activităţi, asigurarea protecţiei spirituale a personalului, respectarea drepturilor şi libertăţilor de conştiinţă ale persoanei, acordând îndrumare şi sprijin de specialitate".

În plus, secția de asistenţă religioasă din cadrul MAI mai are ca atribuţie principală şi întocmirea de "informări anuale privind activitatea desfăşurată în domeniul asistenţei/educaţiei moral-religioase creştin- ortodoxe, care sunt aduse la cunoştinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române", se mai arată în acest ordin.

Direcţia informare şi relaţii publice "este unitate a aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne, (...) fiind specializată în conceperea, organizarea, conducerea, coordonarea şi controlul activităţilor de informare şi relaţii publice, transparenţă decizională, realizare a publicaţiilor, filmelor şi materialelor audiovizuale cu privire la domeniul specific, precum şi în monitorizarea şi analizarea permanentă a efectelor mediatice produse de misiunile şi acţiunile întreprinse de personalul M.A.I., cu scopul de a asigura o reflectare obiectivă în spaţiul public a activităţii M.A.I, potrivit Gândul.

Direcţia este în coordonarea viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, şi are ca structuri subordonate Centrul Multimedia şi Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne. Secţia de asistenţă religioasă este subordonată şefului Direcţiei.


Citeşte mai multe despre:   BOR,   Ministerul de Interne ,   Gabriel Oprea