Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment O studentă din Cluj-Napoca a creat niște bomboane care inhibă dezvoltarea celulelor canceroase (FOTO)

O studentă din Cluj-Napoca a creat niște bomboane care inhibă dezvoltarea celulelor canceroase (FOTO)

Un articol de: - 23 Mai 2017, 21:08
O studentă din Cluj-Napoca a creat niște bomboane care inhibă dezvoltarea celulelor canceroase (FOTO) foto: cluju.ro Eveniment

O studentă de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj a găsit o metodă incredibilă pentru lupta împotriva cancerului. Ioana Oprea a lucrat foarte mult la niște bomboane care au ca scop să inhibe celulele canceroase. 

Tânăra susține că bomboanele nu conțin zahăr, au efect anticancerigen, antioxidant și hepatoprotector. Au fost create din pulbere și afine și pot fi consumate chiar și de persoanele diabetice. 

„Bomboanele inhibă dezvoltarea celulelor tumorale. Eu le-aş recomanda ca fiind preventive şi nu curative. Efectul anticangerigen a fost demonstrat prin studii in vitro. Datorită concentraţiei de extract de turmeric celulele canceroase pot fi distruse. Cred ca bomboanele trebuie introduse în alimentaţia copiilor pentru a preveni dezvoltarea tumorilor, dar şi a bolilor cardiovasculare.

Dim cauză că alimentația din zilele  noastre conține mult zahăr, am încercat să aduc ceva sănătos şi în acelaşi timp plăcut la gust. Totodată aspectul vizual contează şi am ales să utilizez plante cu beneficii mari asupra organismului uman pe post de coloranţi”, a explicat Ioana, potrivit cluju.ro

Ioana a fost susținută și ajutată de profesorii facultății. 

„Profesoara mea, doamna Cristina Coman, a fost încântată de idee atunci când i-am prezentat-o şi m-a susţinut să dezvolt acest produs. De asenenea şi alţi profesori m-au ajutat să îmi realizez studiile pe plante şi forma finală a produsului finit”, a adăugat tânăra.

După ce va fi supus unei serii de analize și studii de stabilitate, produsul medical va putea fi lansat oficial. 

Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi

Citeşte mai multe despre:   studenta,   Stiri Cluj-Napoca