Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment `Oamenii mării`, în imagini senzaționale. Cele mai spectaculoase momente de la Ziua Marinei Române 2019, cel mai mare festival naval din România (FOTO)

`Oamenii mării`, în imagini senzaționale. Cele mai spectaculoase momente de la Ziua Marinei Române 2019, cel mai mare festival naval din România (FOTO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 16 Aug 2019, 10:01
Eveniment

Cel mai mare festival naval de pe litoral organizat de Ziua Marinei Române, și anume cel de la Constanța, și-a impresionat din nou audiența. Ca în fiecare an, în 15 august, atunci când românii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului, „oamenii mării”, după cum îi numea chiar șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiralul dr. Alexandru Mîrșu, au ieșit pe ape pentru o nouă reprezentație de gală la scenă deschisă.Mii de oameni au luat parte la prestigiosul eveniment de la Constanța. Cu mic, cu mare, românii s-au adunat să-i vadă pe marinarii militari și civili cum sărbătoresc „arma” care i-a consacrat. Mircea Târhoacă, comandant al navei-şcoală Mircea, a povestit pentru B1.ro cum cum este viața tinerilor marinari departe de casă. (Detalii AICI)Chiar și oficialitățile române au luat parte la festivitate sau, după caz, au lansat un mesaj de felicitare și încurajare către Forțele Navale. În acest context, președintele Klaus Iohannis a reafirmat, joi, la evenimentele de la Constanța care marchează Ziua Marinei Române, unitatea europeană și a NATO. Totodată, șeful statului a reiterat rolul esențial pe care îl are Marea Neagră în logica de securitate a Alianței și a explicat că, deși s-au făcut pași importanți în acest sens, Armata Română încă are nevoie de o modernizare profundă. (Detalii AICI)Gabriel Oprea, președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul”, a transmis și el,, joi, cu ocazia Zilei Marinei, că este prilejul cel mai bun pentru a ne exprima respectul față de marinarii militari și pentru a-i felicita pentru modul exemplar în care își fac datoria. (Detalii AICI)Deși n-a fost acolo, pentru că era într-o vizită în Moldova, premierul Viorica Dăncilă a transmis, joi, un mesaj de ziua Marinei Române. Primul-ministru a reafirmat sprijinul echipei guvernamentale pentru construirea unei forţe navale militare care să susţină şi să protejeze şi mai bine interesele naţionale în plan regional sau internaţional, subliniind că modernizarea Forţelor Navale reprezintă o preocupare a Guvernului României. (Detalii AICI)


Marea Neagră se transformă într-un spațiu al tensiunilor și al riscurilor, al manifestărilor de tip hibrid, a afirmat și Gabriel Leș, ministrul Apărării Naționale, joi, în cadrul festivităților dedicate Zilei Marinei Române. El a reamintit importanța acestei „arme” în structura Statului Major al Apărării Naționale. (Detalii AICI)

Totuși, un singur incident a umbrit evenimentul. Un militar din SUA, care participa la festivitățile de Ziua Marinei Române de la Constanța, a acuzat o stare de rău și chiar a și leșinat, resimțindu-se din cauza căldurii. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Ziua Marinei Romane
 
 
 
Loading...