Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CAZ ABERANT la Spitalul din Oradea: Doi medici au refuzat să le ofere părinţilor a doi bebeluşi informaţii despre starea de sănătate a acestora. Ce au păţit doctorii

CAZ ABERANT la Spitalul din Oradea: Doi medici au refuzat să le ofere părinţilor a doi bebeluşi informaţii despre starea de sănătate a acestora. Ce au păţit doctorii

Un articol de: B1.ro - 09 Noi 2018, 18:09
CAZ ABERANT la Spitalul din Oradea: Doi medici au refuzat să le ofere părinţilor a doi bebeluşi informaţii despre starea de sănătate a acestora. Ce au păţit doctorii Eveniment

Caz halucinant la Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea, unde rudele a doi bebeluși au reclamat că nu au primit de la medici informațiile solicitate privind starea de sănătate a copiilor.
Bebeluşii aveau 4, respectiv 9 luni, iar în urma scandalului conducerea spitalului a decis să dea afară doi medici. 

Este vorba Crişan Marilena-Umbriţa - medic primar specialitate pediatrie în cadrul Secţiei Pediatrie 3 şi Pop Ovidiu Laurean - şeful Serviciului de Anatomie Patologică. 
Potrivit unui comunicat al unităţii spitaliceşti, citat de Agerpres, medicul Marilena-Umbriţa Crişan a prezentat un "comportament neprofesionist, lipsit de respect şi de bun simţ în relaţia cu aparţinătorii unor pacienţi de 4, respectiv 9 luni, cărora nu le-au fost prezentate informaţiile solicitate cu privire la starea de sănătate". 

La sesizarea unor cadre medicale, doctoriţa a fost cercetată şi pentru faptul că "a făcut modificări neconforme în fişele de observaţie întocmite de cadrele medicale, a tăiat peste parafa unui medic şi a realizat în mod nepermis şi nelegal copii ale unor documente medicale".

Mai mult, conducerea spitalului susţine că doctoriţa a împiedicat transferul unei copile, cu diagnosticul de tuberculoză osoasă cu diseminări cutanate, transfer care se impunea în mod imperios, dată fiind starea gravă de sănătate a acesteia. 

De asemenea, dr. Crişan a multiplicat, potrivit sursei citate, foile de observaţie ale copilei şi a prezentat cazul în cadrul unei conferinţe naţionale de tuberlucoză, fără a avea acordul să facă acest lucru şi fără ştiinţa medicilor care o tratau pe pacientă.

În ceea ce îl priveşte pe medicul Ovidiu Laurean Pop, acestuia i se impută "blocaje grave" în activitatea Serviciului de Anatomie Patologică, cu întârzieri în stabilirea diagnosticului şi aplicarea tratamentului. 

Conducerea spitalului a precizat că va sesiza şi organele judiciare "întrucât cu privire la unele dintre faptele descrise, săvârşite de foştii salariaţi ai unităţii medicale, există indicii referitoare la comiterea unor fapte prevăzute de legea penală".


 

Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce