Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Obiectivul anunțat cu surle și trâmbițe de politicieni de-a lungul anilor, un dezastru: România este codașă, la nivel european, în ceea ce privește investițiile în Sănătate (VIDEO)

Obiectivul anunțat cu surle și trâmbițe de politicieni de-a lungul anilor, un dezastru: România este codașă, la nivel european, în ceea ce privește investițiile în Sănătate (VIDEO)

Un articol de: - 03 Aug 2016, 18:13
Obiectivul anunțat cu surle și trâmbițe de politicieni de-a lungul anilor, un dezastru: România este codașă, la nivel european, în ceea ce privește investițiile în Sănătate (VIDEO) Eveniment

România este codașă la investițiile în Sănătate, la nivel european. Nici nu e greu de observat. În ultima vreme au ieșit la iveală multe dintre neajunsurile din spitalele românești.

De mai bine de 20 de ani, bugetul Sănătăţii în România a fost de maximum 4% din PIB.

Dan Zaharescu, directorul executiv al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), este de părere că se alocă bani puțini în acest sector, mult sub media europeană.

"Alocărie bugetare pentru Sănătate sunt extrem de scăzute. Aceasta a fost o tară istorică a României. În ultimii 25 de ani, alocările au fost mult sub nevoia reală de servicii medicale și asigurare a nevoilor pacienților. La ora actuală, noi alocăm undeva la sub jumătate din ceea ce reprezintă media europeană, adică 4,1% din PIB pentru Sănătate. Media europeană ar fi undeva la 8%. Sunt țări, de exemplu Germania sau Franța, care alocă chiar undeva peste 9-10%. De foarte mulți ani, în programele partidelor politice acest obiectiv de a da 6% din PIB pentru Sănătate a existat și a fost la nivel declarativ anunțat cu surle și trâmbițe. Când a fost să se treacă la practică, constatăm că de 20 de ani, ne învârtăm undeva la sub 4% din PIB pentru Sănătate", a zis Dan Zaharescu,  directorul executiv al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), la interviurile DC News.

Răspunsul integral îl găsiți după minutul 9

Obiectivul anunțat cu surle și trâmbițe de politicieni de-a lungul anilor, un dezastru: România este codașă, la nivel european, în ceea ce privește investițiile în Sănătate

Citeşte mai multe despre:   sanatate,   spitale,   bolnavi,   medicamente