Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Octavian Berceanu (Garda de Mediu): Containerele cu deșeuri descoperite în Portul Constanța vor fi înapoiate companiei care le-a trimis. Noi controlăm tot ce intră în țară, e o presiune foarte mare (VIDEO)

Octavian Berceanu (Garda de Mediu): Containerele cu deșeuri descoperite în Portul Constanța vor fi înapoiate companiei care le-a trimis. Noi controlăm tot ce intră în țară, e o presiune foarte mare (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 12 Mai 2021, 23:10
Octavian Berceanu (Garda de Mediu): Containerele cu deșeuri descoperite în Portul Constanța vor fi înapoiate companiei care le-a trimis. Noi controlăm tot ce intră în țară, e o presiune foarte mare (VIDEO) Foto: facebook.com/OctavianBerceanuUSR Eveniment

În Portul Constanța au fost depistate 90 de containere cu deșeuri. Acestea au venit din Germania, trimise de o firmă din Belgia, și trebuiau să ajungă în Prahova.

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, a declarat miercuri seară, pentru B1 TV, că toate containerele vor fi înapoiate companiei care le-a trimis în România. Potrivit lui Berceanu, comisarii de mediu depun un efort fantastic deoarece controlează absolut tot ce intră în România. 

„Când noi descoperim că scrie ceva în documente și în containere altceva, oprim orice tranzitare sau intrare în țară, că apoi devine un joc de-a șoarecele și pisica să vedem unde au ajuns”, a explicat șeful Gărzii de Mediu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Șeful Gărzii de Mediu, despre containerele cu deșeuri descoperite în Portul Constanța

 

„După 2018, când China a interzis importurile de deșeuri, presiunea a crescut foarte mult pe Europa și se revarsă și asupra noastră, din păcate...Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Sunt 90 de containere care, în prezența procurorilor, a Gărzii de Coastă, a Gărzii de Mediu, a vameșilor, au fost desfăcute și vor mai fi desfăcute - mai sunt 20 - și vor fi înapoiate către compania care le-a trimis în România. Frontex-ul ne ajută să identificăm și cine le-a trimis și unde trebuiau să ajungă.

Astfel de incidente sunt destul de dese, se tot încearcă granița Rpmâniei pe diferite căi și pot să vă spun că e o muncă fantastic de mare, mai nou, pentru comisarii de mediu care trebuie să controleze fiecare intrare de container în România”, a declarat Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, în emisiunea ”Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Întrebat ce ar fi trebuit să fie în containerele respective pentru a corespunde cu ce era scris în documentele prezentate autorității vamale, Berceanu a răspuns: „Ar fi trebuit să fie deșeuri care pot fi reciclate. Ele pot intra în România sau pot tranzita România, or când noi descoperim că scrie ceva în documente și în containere altceva, oprim orice tranzitare sau intrare în țară, că apoi devine un joc de-a șoarecele și pisica, să vedem unde au ajuns. Așa, ca să evităm acest periplu al deșeurilor în România, le oprim la intrarea în țară”.

Berceanu a mai precizat că uneori deșeurile sunt ascunse în containere. De exemplu, primul balot poate fi cu produse second-hand sau jucării, „și după primul balot îți dai seama că e cu totul altceva”.

„Noi controlăm absolut tot ce intră în România. La punctele vamale se controlează tot, nu se mai lasă nimic, e o presiune foarte mare. Afară, ca să neutralizezi astfel de deșeuri, te costă 250 - 300  euro și ei încearcă cumva să scape de aceste deșeuri. E un business în sine și oriunde găsesc o portiță să le arunce, o fac fără nicio ezitare”, a mai declarat Octavian Berceanu, pentru B1 TV.
 

Citeşte mai multe despre:   Octavian Berceanu,   Garda de Mediu,   containere deșeuri,   deşeuri,   Portul Constanta