Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment OFICIAL! Bullying-ul în școli este INTERZIS. Legea a intrat în vigoare. Evaluare psihologică pentru victime, dar și pentru agresori. Ce NU mai au voie elevii să facă

OFICIAL! Bullying-ul în școli este INTERZIS. Legea a intrat în vigoare. Evaluare psihologică pentru victime, dar și pentru agresori. Ce NU mai au voie elevii să facă

Un articol de: B1.ro - 22 Noi 2019, 12:26
Foto: Facebook / Laurette Eveniment

Legea care interzice bullying-ul în școli intră în vigoare de vineri. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul luni. (Detalii AICI) 

Potrivit prevederilor este interzis orice comportament care constă în violență psihologică. 

MOMENTE CUMPLITE PENTRU CĂTĂLIN BOTEZATU! DESIGNERUL A AJUNS DIN NOU LA SPITAL. MEDICII AU RĂMAS ȘOCAȚI DE CE AU SCOS…

Bullying-ul a fost interzis in scoli, gratie modificarii Legii Educatiei nationale nr. 1/2011. Astfel, potrivit modificarilor, Legea educatiei defineste ca violenta psihologica-bullying drept actiunea sau seria de actiuni fizice, verbale, relationale si/sau cibernetice, intr-un context social dificil de evitat, savarsite cu intentie, in mod constant si repetat, care implica un dezechilibru de putere, care are drept consecinta atingerea demnitatii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, indreptate impotriva unei persoane sau unui grup de persoane si vizeaza aspecte de discriminare si excludere sociala, care pot fi legate de apartenenta la o anumita rasa, nationalitate, etnie, religie, categorie sociala, sau la o categorie defavorizata ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuala, caracteristicile personale, actiune sau serie de actiuni, comportamente ce se desfasoara in unitatile de invatamant si in toate spatiile destinate educatiei si formarii profesionale.

CRISTI BORCEA A FĂCUT-O DUPĂ CE A IEȘIT DIN ÎNCHISOARE! RAVAGII CU VALENTINA PELINEL! OAMENII ȘI-AU FĂCUT CRUCE CÂND I-AU VĂZUT (FOTO)

Poti citi aici proiectul de lege privind interzicerea bullying-ului in scoli.

 
Loading...