Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Oficialii români vor crea un grup de lucru pentru identificarea de măsuri, în contextul scandalului Volkswagen. Grațiela Gavrilescu: O întâlnire a grupului de lucru va avea loc săptămâna viitoare (VIDEO)

Oficialii români vor crea un grup de lucru pentru identificarea de măsuri, în contextul scandalului Volkswagen. Grațiela Gavrilescu: O întâlnire a grupului de lucru va avea loc săptămâna viitoare (VIDEO)

Un articol de: - 25 Sep 2015, 16:18
Oficialii români vor crea un grup de lucru pentru identificarea de măsuri, în contextul scandalului Volkswagen. Grațiela Gavrilescu: O întâlnire a grupului de lucru va avea loc săptămâna viitoare (VIDEO) Eveniment

Oficialii români vor crea un grup de lucru pentru identificarea măsurilor care ar trebui luate de statul român în contextul scandalului Volkswagen, informează B1 TV.

Comisia Europeană a solicitat joi celor 28 de state membre UE să demareze propriile investigații la nivel național cu privire la autoturismele cu motorizare diesel, produse de Volkswagen.

Din grupul de lucru fac parte specialiști RAR, cât și cei ai Agenției Naționale de Protecție a Mediului și Gărzii Naționale de Mediu.

De asemenea, ministrul Transporturilor a solicitat Autorității de omologare germane clarificări pe această temă.

Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”România, acum”, de pe B1 TV, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a declarat că organizarea acestul grup mixt s-a decis de comun acord cu ministerul Transporturilor și că în cursul săptămânii viitoare, specialiștii se vor întâlni pentru a realiza un plan de măsuri.

”Noi, ceea ce ține de instituțiile pe care le coordonez, respectiv Angeția Națională de Protecția Mediului și Garda Națională de Mediu, la ora actuală putem să monitorizăm calitatea aerului, iar reprezentanții Registrului Auto Român pot să verifice efectiv noxele pe care e emit aceste motoare. Eu, de comun acord cu domnul ministrul Matache, ministrul Transporturilor, am hotărât ca specialiștii ambelor ministere să s eîntâlnească, să facem un grup mixt de lucru astfel încât să punem la cale un plan de măsuri și o anumită procedură de lucru ca să nu avem niciun fel de probleme. De fapt, aceste probleme ale emisiilor de noxe ale motoarelor respective, dacă o să se constate că s-au produs și în România, va trebui să vedem ce testări se vor face, cine la va face. De aceea, specialiștii se vor întâlni săptămâna viitoare, vor pune pe masă o procedură de lucru și vom vedea fiecare autoritate ce are de făcut. Ministrul Transporturilor a făcut o adresă și către Autoritatea de Reglementare din Germania, prin care a rugat să i se dea niște informații privind aceste motoare produse de compania Volkswagen”, a explicat Grațiela Gavrilescu.

Grațiela Gavrilescu, despre grupul de lucru pentru identificarea de măsuri, în contextul scandalului Volkswagen


Citeşte mai multe despre:   masuri,   scandal,   Volkswagen