Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment RECALCULAREA PENSIILOR: Ce s-a întâmplat cu banii pensionarilor români de la 1 octombrie... Toată lumea e ŞOCATĂ!

RECALCULAREA PENSIILOR: Ce s-a întâmplat cu banii pensionarilor români de la 1 octombrie... Toată lumea e ŞOCATĂ!

Un articol de: B1.ro - 25 Oct 2018, 07:43
RECALCULAREA PENSIILOR: Ce s-a întâmplat cu banii pensionarilor români de la 1 octombrie... Toată lumea e ŞOCATĂ! Eveniment

Luna octombrie a venit cu veşti extrem de importante pentru pensionarii români.
Aproximativ 100.000 dintre aceştia beneficiază, de la 1 octombrie, de recalcularea pensiilor. 

Pensionarii vizaţi de acest proces sunt foştii angajaţi din minerit, siderurgie, construcţii, căi ferate şi alte domenii care s-au încadrat în grupele I şi II de muncă.

"În iulie a apărut legea 221 pe 2018, care presupune recalcularea pensiilor, pentru cei care au lucrat în grupele de muncă, asta însemnând că vor fi creşteri. Se aplică la beneficiarii Legii 192, la o parte dintre ei creşterile au fost nesemnificative, la alta nu au fost deloc. După recalcularea care intră în vigoare de la 1 octombrie, vorbim despre o creştere cu o treime, în medie, la pensie.  
Vă dau un exemplu la mineri: până acum se împărţea la un stagiu complet de cotizare de 30 de ani, acum la 20, ceea ce duce la o creştere a pensiei cu o treime. Şi alţi beneficiari ai Legii 221 sunt cei care au ieşit la pensie pe Legea 163, ulterior datei de 1 ianuarie 2011, care au lucrat în condiţii speciale: furnaliştii, siderurgiştii, cei de la Metrorex.
Se împarte la fel, la 25, în loc de 35. Asta înseamnă o majorare de pensie la stabilirea dreptului. Creşterea va fi tot cu o treime. Peste 100 de mii de persoane sunt vizate de această modificare la legea pensiilor. Impactul e calculat la 1,3 miliarde lei", a declarat, pentru Digi24, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) a anunţat că recalcularea pensiilor pentru anumite categorii de pensionari va dura maximum un an. 
Potrivit CNPP, începând cu data de 1 octombrie, până la data de 30 septembrie 2019, vor fi recalculate toate pensiile care intră sub incidenţa Legii 221/27 iulie 2018.
 

Citeşte mai multe despre:   olguta vasilescu,   Legea pensiilor