Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Olimpicul la Germană din Galați vrea să-i mobilizeze pe elevi: „E suficient să ne uităm la faptul că defrişările au atins nişte cote extraordinar de înalte”

Olimpicul la Germană din Galați vrea să-i mobilizeze pe elevi: „E suficient să ne uităm la faptul că defrişările au atins nişte cote extraordinar de înalte”

Un articol de: - 02 Aug 2016, 12:53
Olimpicul la Germană din Galați vrea să-i mobilizeze pe elevi: „E suficient să ne uităm la faptul că defrişările au atins nişte cote extraordinar de înalte” Foto: alba24.ro Eveniment

Bogdan Burghelea în vârstă de 16 ani este elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri” din Galaţi şi a obţinut în acest an primul loc atât la olimpiada judeţeană, cât şi la olimpiada naţională de Germană. Adolescentul a luat parte la numeroase acțiuni de voluntariat și și s-a implicat în activităţi de dezvoltare personală cu copii, potrivit adevarul.ro.

Adolescentul a început să învețe limba germană în clasa a IX-a, când încerca să traducă o melodie în Germană şi nu reuşea. Mai mult, că la prima participare la olimpiada judeţeană şi cea natională, a ocupat locul întâi.

„Îmi place foarte mult să interacţionez cu oamenii. De aceea, am început să fac voluntariat la biserica Sfântul Spiridon din Galaţi de anul trecut. Este o pasiune pentru mine. Am văzut acolo copii care pot să ajungă undeva. Mă gândesc că poate eu voi reuşi să le dau un impuls”, a declarat Bogdan.

După ce va absolvi liceul, tânărul va urma Facultatea de Litere, cu specializarea pe Germană și vrea să devină profesor de germană.

„Nu vreau să ajung un profesor de Germană, vreau să ajung profesor de Germană. Îmi place să spun asta, pentru că vreau să schimb ceva. Nu vreau să se ducă aşa viaţa pe lângă mine şi să ştiu că am predat nişte timpuri, am predat nişte conjugări ale verbelor şi am dat nişte vocabulare elevilor. Vreau să ajung la gândirea lor”, susţine Bogdan.

Olimpicul la Germană vrea să îi facă pe cei mici că după ce vor învăța germană, vor avea numeroase posibilități în carieră.

 „Aş schimba nepăsarea de la noi, modelul ăsta <>. Eu de mic copil am fost implicat în tot soiul de acţiuni, am strâns gunoaie, am plantat copaci. Dacă eu la 11 ani am putut face asta, voi, adulţii, de ce nu puteţi face asta? Trăim într-o lume, care se duce pe o pantă deloc bună. E suficient să ne uităm la faptul că defrişările au atins nişte cote extraordinar de înalte.

Chiar m-am gândit să merg cu elevii mei şi să plantăm copaci. Dacă reuşesc să mobilizez 500 de elevi din şcoala unde voi preda, iar fiecare plantează câte 3 copaci, eu sunt total satisfăcut. Dacă oamenii care ne conduc nu vor să dea startul spre o lume mai bună, o vom face noi, o voi face face eu, ca viitor profesor de Germană”, conchide Bogdan.

 

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Stiri Galati,   elevi,   defrisari