Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Omar Hayssam, reacție după aducerea în România a lui Mohammad Munaf: Mă întreb dacă bucuria unora e sinceră. Cred ca voi fi liber, la fel şi Munaf. Momentul adevărului se apropie inevitabil

Omar Hayssam, reacție după aducerea în România a lui Mohammad Munaf: Mă întreb dacă bucuria unora e sinceră. Cred ca voi fi liber, la fel şi Munaf. Momentul adevărului se apropie inevitabil

Un articol de: - 28 Aug 2015, 12:56
Omar Hayssam, reacție după aducerea în România a lui Mohammad Munaf: Mă întreb dacă bucuria unora e sinceră. Cred ca voi fi liber, la fel şi Munaf. Momentul adevărului se apropie inevitabil Eveniment

Omar Hayssam a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj ca reacție la vestea că Mohammad Munaf a fost adus în România pentru a-și ispăși pedeapsa de 10 ani de închisoare.

”Munaf a ajuns în țară! În sfărşit. Mi-e greu să mă bucur cu toată inima, e vorba de un cunoscut al meu, un apropiat adus să ispăşeasca nevinovat o sentința nedreaptă… Mi-e greu sa nu mă bucur, văzănd că momentul adevărului se apropie inevitabil, iar adevărul îmi este fara îndoială favorabil. Văd că multă lume se bucură iar în ceea ce îi priveşte pe unii mă întreb dacă bucuria lor e sinceră sau lucidă…”, a scris Hayssam pe Facebook.

Acesta a mai scris că se transmite astfel un mesaj clar că nimeni nu se poate sustrage justiției și rigorilor legii, mesajul putând fi interpretat doar cu solidaritate și cu mândrie națională.

”Salut acțiunea autorităților române! Eficiența dovedită a aparatului de Stat, este benefică pentru reputația patriei mele şi, mesajul clar că nimeni nu se poate sustrage justiției şi rigorilor legii nu poate fi interpretat decât cu solidaritate şi măndrie națională. Vorbesc în cunoştința de cauză şi, deşi sunt într-o poziție ironică rostind acestea, nu există nici un dram de sarcasm sau nesinceritate în cele afirmate”, a continuat Hayssam.

El se arată încrezător că va fi liber, așa cum va fi și Mohammad Munaf.

”Cum nimic nu este întămplător în această lume iar dreptatea şi adevărul sfărşesc întotdeauna prin a se afirma răspicat, am un sentiment de bine. Speranța mi-e mai vie, detenția mai usoară. Cred ca voi fi liber, la fel şi Mohammed Munaf. Faptul ca este închis este trist dar necesar pentru a-i schimba statutul de fugar, urmărit de eterna suspiciune a vinovăției şi de anatema terorism-58232.html">terorismului. Ca să cureți o rană trebuie să o deschizi. Dar durerea e prețul necesar vindecării”, a scris.

Președinția României a anunțat joi că Mohammad Munaf, condamnat pentru răpirea celor trei jurnaliști în 2005, se află în custodia Poliției Române. Acesta va ispăși în România condamnarea de zece ani de închisoare.

Munaf a fost condamnat pe 24 aprilie 2008 de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la închisoare pentru răpirea a trei jurnalişti români. Aceştia au fost ţinuţi în captivitate timp de 55 de zile. Instanţa a hotărât că întreaga operaţiune de răpire a fost organizată de către Omar Hayssam şi Mohammad Munaf.

Omar Hayssam se află în pușcărie, fiind condamnat pentru complicitate la terorism-58232.html">terorism, dar și pentru infracțiuni economice.

Citeşte mai multe despre:   terorism,   Justitie,   condamnare,   terorism