Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Omar Hayssam: România se va confrunta cu un val de refugiaţi de peste 3.000 de persoane pe zi, în următoarele şase luni

Omar Hayssam: România se va confrunta cu un val de refugiaţi de peste 3.000 de persoane pe zi, în următoarele şase luni

Un articol de: B1 TV - 02 Sep 2015, 22:35
Omar Hayssam: România se va confrunta cu un val de refugiaţi de peste 3.000 de persoane pe zi, în următoarele şase luni Foto: facebook.com/Hayssam-Omar Eveniment

Sirianul Omar Hayssam, condamnat pentru terorism în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak, scrie, din penitenciar, că în următoarele şase luni România se va confrunta cu "un val de refugiaţi" de peste 3.000 de persoane pe zi. Într-o postare pe Facebook, sirianul Omar Hayssam îl contrazice pe consilierul prezidenţial Leonard Orban, care spunea că, în total, în România vor ajunge puţin peste 1.700 de refugiaţi.

“Considerând fluxul de migranţi din ţări precum Serbia şi Ungaria, în opinia mea, România se va confrunta cu un val de refugiaţi de peste 3.000 de persoane pe zi, în următoarele şase luni. Evenimentele din Orientul mai mult sau mai puţin apropiat şi situaţia dintr-o sumă de spaţii vecine celui european implică o panică acută în rândul populaţiei şi mişcări spectaculoase a mari mase de oameni. Europa Occidentală se va preocupa de administrarea crizei refugiaţilor în parametri existenţi şi va soma ţări de graniţă ale Uniunii, ca România, să-şi asume excedentul de migranţi pe speze proprii" , afirmă Omar Hayssam de după grati, potrivit B1 TV.

Conform sirianului, problemele pe care le ridică un flux crescând de imigranţi sunt de ordin legal, poliţienesc, administrativ, sanitar, politic, iar pentru un stat care "depune eforturi substanţiale de aderare la Spaţiul Schengen", problemele de natură militar-poliţienească, de prevenire a unor riscuri şi de menţinere a siguranţei locale şi unionale nu sunt uşoare şi nici binevenite.

"3.000 de oameni pe zi înmulţit cu 30, înmulţit cu 6 înseamnă peste jumătate de milion de refugiaţi. Ei vor trebui cazaţi, hrăniţi şi vor necesita asistenţă medicală şi socială. Legali sau nu, refugiaţii sunt oameni care merită un tratament uman. Deşi nu m-aş grăbi să folosesc cuvântul «tranzit»… Cred că mulţi refugiaţi nu vor putea fi fizic repatriaţi, iar dacă accesul lor nu va fi permis în ţările mai la vest de România, şederea lor aici se va cere îndelungată”, a mai adăugat acesta.

Acesta mai spune că România are, teoretic, un deficit de populaţie şi unul de forţă de muncă, iar, pe termen mediu, o parte din masa de imigranţi ar putea fi asimilată, însă nu ştie dacă statul român va primi fonduri suficiente de la partenerii europeni şi de la Înaltul Comisariat ONU pentru refugiaţi pentru a asigura subzistenţa populaţiei excedentare.

Citeşte mai multe despre:   Omar Hayssam,   Facebook