Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment OMS cere interzicerea comercializării de mamifere sălbatice vii în pieţele alimentare. Peste 70% dintre bolile infecţioase la om se transmit de la animale

OMS cere interzicerea comercializării de mamifere sălbatice vii în pieţele alimentare. Peste 70% dintre bolile infecţioase la om se transmit de la animale

Un articol de: Beatris Ionita - 13 Apr 2021, 19:29
OMS cere interzicerea comercializării de mamifere sălbatice vii în pieţele alimentare. Peste 70% dintre bolile infecţioase la om se transmit de la animale Sursa Foto: Hepta/Abaca Press / Aditya Sutanta Eveniment

Vânzarea de de mamifere sălbatice vii pe pieţele alimentare ar putea fi interzisă la nivel mondial, potrivit unei reglementări cerute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. 

"Animalele, în special animalele sălbatice, sunt sursa a peste 70% dintre toate bolile infecţioase emergente la om, iar multe dintre aceste boli sunt cauzate de viruşi noi", a precizat OMS, într-un comunicat comun cu Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor şi Programul ONU pentru Mediu, potrivit stiri.tvr.ro.

Pe lângă suspendarea vânzărilor, se cere și înăsprirea regulilor de igienă şi dezinfecție în aceste pieţe tradiţionale pentru a reduce atât transmiterea bolilor de la animale la oameni, cât şi riscul de contagiune dintre comercianţi şi clienţi.

Organizațiile cer, de asemenea, o reglementare pentru a controla creşterea şi vânzarea de animale sălbatice destinate comercializării în pieţele pentru consum uman.

În acest context, este necesară și instruirea inspectorilor veterinari pentru aplicarea acestor noi reguli şi consolidarea sistemelor de supraveghere pentru a detecta rapid noi agenţi patogeni şi a lansa campanii de informare şi conştientizare destinate comercianţilor şi clienţilor.

Transmiterea la om de la animal a virusului COVID-19 este una dintre teoriile susținute de experţii OMS.

În raportul lor recent despre originile bolii, ei au subliniat că o piaţă din Wuhan, metropola chineză unde au fost raportate primele cazuri de coronavirus, pare să fi fost unul dintre cele mai importante puncte de răspândire a pandemiei, la sfârşitul anului 2019.

Citeşte mai multe despre:   OMS,   piete animale vii,   Wuhan,   COVID-19