Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment OMS, îngrijorată pentru că lumea poate risca noi pandemii din cauza "amneziei" Covid. ''Vom trăi din nou acelaşi lucru sau chiar mai rău în timpul vieţilor noastre''

OMS, îngrijorată pentru că lumea poate risca noi pandemii din cauza "amneziei" Covid. ''Vom trăi din nou acelaşi lucru sau chiar mai rău în timpul vieţilor noastre''

Un articol de: Raluca Tindeche - 30 Noi 2020, 22:11
OMS, îngrijorată pentru că lumea poate risca noi pandemii din cauza "amneziei" Covid.  ''Vom trăi din nou acelaşi lucru sau chiar mai rău în timpul vieţilor noastre'' Sursa foto: Pixabay Eveniment

Mike Ryan, directorul Programului pentru urgenţe sanitare al OMS, a precizat, luni că oamenii riscă și alte pandemii dacă suferă de 'amnezie' şi nu învaţă din criza actuală de coronavirus, potrivit Reuters. 

'Am văzut amnezia care pare să coboare asupra lumii după un eveniment traumatic, iar acest lucru este de înţeles', a spus acesta. 

'Dar, dacă o vom face din nou, aşa cum am făcut după SARS, aşa cum am făcut după H5N1, aşa cum am făcut după pandemia de H1N1, dacă vom continua să ignorăm realităţile a ceea ce patogeni noi şi periculoşi pot face civilizaţiei noastre, atunci este probabil că vom trăi din nou acelaşi lucru sau chiar mai rău în timpul vieţilor noastre', a mai spus el, conform Agerpres. 

'În nord, din cauza modelului de costuri pentru sistemele de sănătate, noi ne-am proiectat sistemele de sănătate să fie livrate la eficienţă de 95%, 98%, 100%. Este aproape ca un model de companie aeriană low-cost pentru furnizarea de servicii de sănătate', a spus el.

'Ei bine, acum plătim un preţ pentru aceasta, neavând acea capacitate suplimentară în sistem - considerând sănătatea ca pe un centru de costuri, considerând sănătatea ca pe o scurgere de resurse pe seama dezvoltării, ca trăgând înapoi economia, şi trebuie să regândim ce înseamnă aceasta', a mai spus responsabilul OMS.'', a spus Mike Ryan. 

 

OMS: Rata de imunizare trebuie să fie de cel puţin 60% pentru a combate Covid-19

 

Aproximativ 60-70% din populaţie trebuie să fie imunizată împotriva noului coronavirus pentru a reduce infecţiile, potrivit unui înalt oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Rata se bazează pe mai multe studii, a declarat directoarea Departamentului de vaccinuri din cadrul OMS, Katherine O'Brian, relatează DPA, citată de Agerpres.
O'Brien a subliniat, totuşi, că rata actuală necesară de imunizare pentru această pandemie va deveni mai clară odată ce se va cunoaşte mai mult despre vaccinurile testate până acum.

„Este foarte important să începem să obţinem mai multe informaţii”, a adăugat ea.

 

 

Citeşte mai multe despre:   OMS,   covid 19