Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment OMS: Numărul deceselor cauzate zilnic de COVID-19 a crescut cu 40% față de săptămâna trecută (VIDEO)

OMS: Numărul deceselor cauzate zilnic de COVID-19 a crescut cu 40% față de săptămâna trecută (VIDEO)

Un articol de: Maria Zărnescu - 29 Oct 2020, 09:25
OMS: Numărul deceselor cauzate zilnic de COVID-19 a crescut cu 40% față de săptămâna trecută (VIDEO) FOTO SIMBOL: Hepta.ro / DPA Images / David Tane Eveniment

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că numărul deceselor cauzate zilnic de Covid-19 a crescut cu aproape 40% faţa de saptamâna trecuta. Cel mai rau stau Franţa, cu peste 500 de morţi, Marea Britanie cu peste 300 de decese şi Spania şi Italia, cu peste 200 de victime.

OMS transmite că și în Olanda și în Rusia sunt focare foarte puternice de COVID-19, aproape o treime din aceste țări sunt menționate. În ceea ce privește numărul paturilor din ATI, Organizația Monidală a Sănătății trage un semnal de alarmă.

Cel mai grav caz de se înregistrează în Belgia unde sunt aproape 13.000 de cazuri noi în 24 de ore, la o populație de 11,5 milioane de locuitori. Oficialii sunt de părere că în două săptămâni va fi atins pragul de 2.000 de cazuri și capacitatea de tratament în terapie intensivă este de fix 2.000 de paturi, urmând ca în acest caz medicii să fie nevoiți să facă o alegere, așa cum s-a întâmplat și în Italia.

 

Situația gravă și în Franța

 

Într-o situația destul de gravă este și Franța, care a înregistrat o creștere cu 60% față a numărului de infectări, față de săptămânile anterior. Astfel că sunt înregistrate aproximativ 523 de decese pe zi, dintre acestea 235 sunt în azilele pentru vârstinic. Aceștia nu mai sunt transportați la spital în acest moment, iar capacitatea la ATI este o problemă în toată Europa. În Spania avem 270 de decese înregistrate zilnic.

 

Vaccinarea, disponibilă din 2021

 

În ceea ce privește vaccinarea, oficialii au anunțat că undeva la începutul anului 2021 va putea fi realizată vaccinarea, dar numărul vaccinurilor ar putea să nu fie suficient pentru toată lumea. În prezent se poartă negocieri cu șapte companii farmaceutice, care sunt în studii.S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

Vor avea prioritate vârstincii și persoanele care suferă de alte boli. Oficialii anunță că totul depinde doar de comportamentul cetățenilor.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.