Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment OMS: Pandemia de COVID-19 a atins un punct critic. Infectările cresc exponenţial

OMS: Pandemia de COVID-19 a atins un punct critic. Infectările cresc exponenţial

Un articol de: Beatris Ionita - 12 Apr 2021, 18:37
OMS: Pandemia de COVID-19 a atins un punct critic. Infectările cresc exponenţial Eveniment

Am atins un ”punct critic” în ceea ce privește pandemia, iar infectările cu COVID-19 cresc în mod ”exponenţial”, cu mai mult de 4,4 millioane pe săptămână, avertizează luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care consideră că pandemia poate fi controlată în ”câteva luni” dacă se iau măsuri adecvate, relatează theusexpressnews.com.

”Ne aflăm în prezent într-un punct critic al pandemiei, în timp ce unele țări relaxează restricțiile, chiar dacă noile cazuri pe săptămână sunt de peste opt ori mai mari decât cu un an în urmă”, avertizează, într-o conferinţă de presă, Maria Van Kerkhove, o reprezentantă a OMS în lupta împotriva cu SARS-COV-2.

”Traiectoria acestei pandemii este în plină expansiune. Ea creşte în mod exponenţial”, avertizează ea.

Aceasta nu este situaţia în care vrem să ne aflăm la 16 luni de la începutul pandemiei, în pofida faptului că dispunem de măsuri de control eficient”, subliniază Maria Van Kerkhove.

Cazurile Covid-19 au crescut cu 9% la nivel mondial săptămâna trecută (a șaptea creștere săptămânală consecutivă) și decesele au crescut cu 5%, a spus ea, solicitând guvernelor să-și sprijine cetățenii în punerea în aplicare a măsurilor de protecție.

Cu o avertizare a venit și directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus. Acesta spune că confuzia şi inconsecvenţa în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia.

''Pandemia COVID-19 este departe de a se încheia. Totuşi, avem multe motive de optimism. Scăderea numărului cazurilor şi al deceselor în primele două luni ale anului arată că virusul şi variantele sale pot fi oprite'', a adăugat directorul general al OMS, care a subliniat că transmiterea virusului este cauzată de ''confuzia, automulţumirea şi inconsecvenţa în politicile sanitare publice''.

â

Citeşte mai multe despre:   OMS,   pandemie de coronavirus