Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment OMS: Rata de imunizare trebuie să fie de minim 60% pentru combaterea virusului COVID-19

OMS: Rata de imunizare trebuie să fie de minim 60% pentru combaterea virusului COVID-19

Un articol de: Andrei Ștefan - 28 Noi 2020, 09:04
OMS: Rata de imunizare trebuie să fie de minim 60% pentru combaterea virusului COVID-19 Foto: Pixabay.com Eveniment

Potrivit unui oficial al Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 60-70% din populație trebuie să fie imunizată împotriva virusului COVID-19 pentru reducerea infecțiilor.

 

OMS: Rată de imunizare de minim 60% pentru combaterea COVID-19

 

Directoarea Departamentului de vaccinuri din cadrul OMS, Katherine O'Brian, susține că această valoare a ratei se bazează pe mai multe studii.

Aceasta a subliniat, totuși, că rata actuală necesară de imunizare va deveni mai clară odată ce se vor afla mai multe informații despre vaccinurile testate până acum.

„Este foarte important să începem să obținem mai multe informații", a adăugat O'Brian.

 

Imunizarea în masă în România, abia peste cel puțin un an de zile

 

Lorand Savu, doctor în microbiologie moleculară, a atras atenția, într-un interviu pentru B1.ro, că pe măsură ce ne apropiem de iarnă, iar sistemul imunitar devine mai slăbit, rata de contagiozitate cu COVID-19 va crește foarte mult. Astfel, secțiile de ATI riscă să fie suprasolicitate. 

Cât despre imunizarea în masa, expertul susșine că „nu se va produce prea curând”.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

„O să apară într-un an sau doi, nu prea repede. Până atunci, vom trece prin mai multe tragedii. Mai mult personale decât la nivel de populație. La scară națională sunt foarte puține decese, sub 1%. Când lovește pe cineva apropiat, e 100%", a precizat medicul pentru B1.ro. 

„Până în momentul în care vom atinge un nivel de imunizare colectivă, nu trebuie să facem rabat de la respectarea măsurilor de prevenție. Însă la un moment dat aceste măsuri vor fi uşor, uşor retrase în momentul în care se va atinge pragul de imunizare colectivă. În același timp, dacă ne vom limita doar la prevenție, fără o strategie de vaccinare, nu vom putea pune punct acestei pandemii într-un viitor rezonabil”, a declarant și medicul Valeriu Gheorghiță, șeful Comitetului naţional de conducere a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

 

OMS: Al treilea val de COVID-19 în Europa, la începutul anului 2021

 

„Europa s-ar putea confrunta cu un al treilea val al pandemiei de coronavirus la începutul anului 2021, dacă guvernele vor repeta greșelile care au dus la apariția celui de-al doilea val în acest an”, a avertizat David Nabarro, reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății.

Acesta susține că autoritățile din statele europene au ratat ocazia de a construi infrastructura necesară pentru a face față unei reveniri mult mai agresive a valului de infectări.

„Nu au construit infrastructura necesară în lunile de vară, după ce au adus primul val sub control. Acum avem al doilea val. Dacă nu vor construi infrastructura necesară, vom avea un al treilea val la începutul anului viitor”, a declarat David Nabarro într-un interviu pentru ziarul elvețian Solothurner Zeitung, citat de Politico.eu

Citeşte mai multe despre:   rata imunizare,   imunizare colectiva,   COVID-19,   OMS